FC Twente ziet af van 'te dure' optie in contract Ter Avest

Reacties

FC Twente heeft besloten de optie in het aflopende contract van Hidde ter Avest niet te lichten. Van Michaël Maria staat al wel vast dat hij ook komend seizoen voor de in sportieve crisis verkerende Tukkers uitkomt.

FC Twente ziet af van 'te dure' optie in contract Ter Avest

Twente zat al langer in de maag met de clausule in het contract van de momenteel geblesseerde Ter Avest. De club ziet de talentvolle rechtsback in de zomer liever niet transfervrij vertrekken, maar de optie in de verbintenis van de twintigjarige jeugdinternational stamt nog uit de tijd dat er andere salarissen werden betaald in Enschede.

De clubleiding kan het zich dus simpelweg niet veroorloven gebruik te maken van de optie om het contract van Ter Avest met een jaar te verlengen, omdat dat flinke financiële consequenties met zich zou meebrengen. Twente laat op de website weten nog wel in gesprek te gaan met de zelfopgeleide verdediger, die vorige maand een enkel brak.

De optie in het contract van de in de winter aangetrokken Maria, een oude bekende van de onlangs ontslagen trainer Gertjan Verbeek, is wel gelicht. De 23-jarige vleugelverdediger speelde sinds zijn komst vier keer mee in de Eredivisie, waarin Twente door de slechte serie na de winterstop onderaan staat met nog zes speelronden voor de boeg en komende zondag op bezoek gaat bij VVV-Venlo.

De contracten van jeugdspelers Ben Aissa Ben Amar, Niklas Blesgraaf, Mathijs Elderman, Zeki Erkilinc, Delano Grootenhuis, Ruben de Jager, David Sambissa, Siebe Schets, Xhemil Terziqi en Ramiz Zerrouki zijn conform het CAO, en dus vóór 1 april, formeel opgezegd. Ook assistent-coach Boudewijn Pahlplatz heeft dat bericht gekregen, maar Twente gaat nog met hem om tafel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.