FC Twente wijst op vele factoren: van mediagelden tot spelerscontracten

Reacties

FC Twente wacht eerst de toelichting af die de KNVB dinsdag 7 april aan de clubs geeft over het restant van het seizoen 2019/20 alvorens de Enschedese club zelf een definitief standpunt bepaalt.

FC Twente wijst op vele factoren: van mediagelden tot spelerscontracten
© Pro Shots

De KNVB zal volgende week de gevolgen schetsen van de twee scenario's die zijn overgebleven: stoppen of de competitie hervatten met als insteek dat het seizoen dan op 3 augustus ten einde is.

Eerder op donderdag schaarden PSV en AZ zich achter Ajax-directeur Marc Overmars, die woensdagavond opriep het seizoen met onmiddellijke ingang te beëindigen. Voor FC Twente is die route te vroeg ingeslagen. 'Als je het mij persoonlijk vraagt, zeg ik stoppen. Klaar. Meteen', aldus algemeen directeur Paul van der Kraan. 'Maar als bestuurder in een bedrijfstak moet je je persoonlijke belang soms parkeren en je laten leiden door het grote geheel.'

'Zoals ik ernaar kijk vecht de voetbalbranche momenteel voor zijn bestaan', vervolgt Van der Kraan. 'Veel clubs hebben het moeilijk, duizenden mensen die in het voetbal werken zijn van de bedrijfstak afhankelijk en met hen vele gezinnen. Niet iedereen in het voetbal vindt het prettig dat nu van alle kanten wordt gezegd: men moet dit of men moet dat. Ik vind dat we eerst in beeld moeten brengen wat er allemaal aan consequenties op ons afkomt en hoe we anticiperen op eventuele claims. Er zijn nogal wat factoren die een rol kunnen spelen: mediagelden, sponsorgelden, seizoenkaarten, skyboxen, spelerscontracten, verzekeringstechnische kwesties en ga zo maar door. In die hele uiteindelijke besluitvorming is er maar één partij die maatgevend is, ook juridisch. En dat is het RIVM.'

Wat is de mening van de andere zeventien Eredivisie-clubs?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.