FC Twente vindt in Van Wolfswinkel nieuwe spits

Reacties

Ricky van Wolfswinkel keert terug naar Nederland. De 32-jarige spits verruilt het Zwitserse FC Basel na vier jaar voor FC Twente. De aanvaller tekent een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen, in Enschede.

FC Twente vindt in Van Wolfswinkel nieuwe spits
© Pro Shots

Van Wolfswinkel ondergaat dinsdag de medische keuring bij FC Twente, waarna hij spoedig zijn handtekening zal zetten en aansluiten bij de selectie van Ron Jans. De spits is topfit, aangezien hij met FC Basel al langer in de voorbereiding zat.

Van Wolfswinkel, die in het verleden uitkwam voor Vitesse, FC Utrecht, Sporting Portugal, Saint-Étienne, Norwich City en Real Betis, hoefde niet weg bij de Zwitserse topclub, maar stond open voor een terugkeer naar Nederland. ‘Het was een mooie en intensieve periode in Bazel’, zegt Van Wolfswinkel. De tweevoudig international kwam in 115 officiële duels voor FC Basel tot 37 doelpunten en 13 assists. Hij werd twee keer kampioen van Zwitserland en bereikte met de club de knock-outfase van de Champions League. ‘We hebben daar vier jaar gewoond, onze zoon is er opgegroeid en onze dochter geboren. Het afscheid was dan ook niet zo makkelijk zoals in het verleden in de andere steden in het buitenland, maar deze stap voelt heel goed.’

Van Wolfswinkel kijkt uit naar zijn terugkeer in Nederland. ‘FC Twente is een hele mooie club, ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur. Daarnaast is het ook lekker om weer echt thuis te komen. Bij familie en vrienden, we kijken er echt naar uit.’

Bij FC Twente zal Van Wolfswinkel in de spits de opvolger worden van Danilo. De Braziliaanse aanvaller kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit in Enschede, kende een sterk eerste halfjaar, en keerde deze zomer terug naar Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.