FC Twente slaagt dankzij Steijn voor eerste test

Reacties

FC Twente heeft zondag de eerste serieuze oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. De ploeg van trainer Ron Jans was met miniem verschil te sterk voor het Deense FC Nordsjaelland.

FC Twente slaagt dankzij Steijn voor eerste test
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 0
FC Nordsjælland
FC Nordsjælland

Twente begon vorige week aan de voorbereiding met een wedstrijd tegen de amateurs van SV Bon Boys, die met 11-0 werden verslagen. Zondag volgde de eerste test in aanloop naar de competitiestart en de derde voorronde van de Conference League op 4 en 11 augustus. FC Nordsjaelland kwam op bezoek in Goor, ten westen van Enschede.

Terwijl Twente werkt aan de definitieve overname van Michel Vlap zorgde zijn concurrent, Sem Steijn, al na vier minuten voor de openingstreffer. De doelman van Nordsjaelland tastte mis na een dieptepass vanuit de defensie van de Tukkers. De keeper liet de bal los, waarna Steijn van buiten het strafschopgebied in een keer raak schoot. Voor de van ADO Den Haag overgekomen spelmaker was het zijn eerste doelpunt in Twentse dienst.

Met onder anderen Lars Unnerstall, Mees Hilgers, Wout Brama en Ramiz Zerrouki in de basis ging Twente op zoek naar de tweede goal. Die viel na ruim een half uur bijna via Virgil Misidjan. De paal stond zijn treffer in de weg. In de tweede helft, toen Twente met elf andere spelers aantrad, hield keeper Sam Karssies de bal tegen bij een goede kans voor de Denen. Zo bleef het bij 1-0.

Opstelling eerste helft: Unnerstall; Everink, Pleguezuelo, Hilgers, Smal; Brama, Steijn, Zerrouki; Misidjan, Ugalde, Rots.

Opstelling tweede helft: Karssies; Brenet, Pröpper, Bruns, Mats Rots (86. Sybrandy); Mokotjo (78. Staring), Van Leeuwen (86. Yegoian), Kjølø; Cerny, Van Wolfswinkel, Cleonise.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.