FC Twente rekent op ex-toptalent Newcastle als vervanger Klich

Reacties

FC Twente wil de selectie uitbreiden met de Sloveen Haris Vuckic. De 24-jarige middenvelder moet in Enschede de opvolger worden van Mateusz Klich, die de club al na één seizoen weer verlaat.

FC Twente rekent op ex-toptalent Newcastle als vervanger Klich

Klich en Vuckic gaan omgekeerde wegen. De Pool Klich vertrok woensdag vanaf zijn vakantieadres naar Engeland om zijn transfer naar Leeds United af te ronden. Vuckic is afkomstig van Newcastle United, waar hij jarenlang tevergeefs zijn droom najoeg en nu transfervrij mag vertrekken.

Dat laatste aspect zorgt voor verlichting bij FC Twente, dat de financiële problemen versneld te lijf kan gaan met lucratieve uitgaande transfers. Klich werd een jaar geleden voor 49.000 euro overgenomen van FC Kaiserslautern en wordt nu voor zo'n anderhalf miljoen euro verkocht aan Leeds United. Dat geld kan aangewend worden voor de sanering aangezien voor Klichs vervanger geen transfersom hoeft te worden betaald.

Vuckic was eerder dit jaar al op proef bij FC Twente en manifesteerde zich toen als een linksbenige middenvelder met aanvallende kwaliteiten. Vuckic gold als een groot talent toen hij in 2009 op zeventienjarige leeftijd door Newcastle United werd opgepikt in Slovenië. In de jaren die volgden heeft hij die status nooit kunnen waarmaken. Vuckic speelde slechts zeven competitiewedstrijden in de hoofdmacht van Newcastle United en werd uitgeleend aan clubs als Bradford City, Rotherham United en Wigan Athletic. In Enschede, waar een driejarig contract voor hem klaarligt, krijgt Vuckic de kans om zijn carrière weer vlot te trekken.

FC Twente heeft verder spits Ruben de Jager een nieuw contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen gegeven. De twintigjarige aanvaller van het beloftenteam kreeg eerder te horen dat hij moet vertrekken. Daarna scheurde hij in april tijdens een training een kruisband af. Met de nieuwe verbintenis wil FC Twente De Jager de kans geven in alle rust aan zijn revalidatie te werken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.