FC Twente raakt ondanks succesjaar belangrijke schakel van Jans kwijt

Reacties

FC Twente moet het volgend seizoen doen zonder Andries Ulderink. De assistent-trainer heeft dinsdag zijn vertrek aangekondigd. Ondanks het behalen van Europees voetbal voelde hij zich niet meer op zijn plek.

FC Twente raakt ondanks succesjaar belangrijke schakel van Jans kwijt

Ulderink was een gewaardeerde en gerespecteerde kracht binnen de Enschedese club. Als assistent van Ron Jans leek het binnenskamers allemaal voor de wind te gaan. Jans delegeerde als hoofdtrainer veel en beschouwde Ulderink als belangrijke schakel. Toch voelde de ervaren Ulderink zich niet helemaal meer op zijn plaats in de Grolsch Veste.

'Ik heb twee jaar met heel veel plezier gewerkt bij FC Twente. Onder leiding van Ron Jans hebben we er met de technische staf hard aan gewerkt om de resultaten te halen die we hebben gehaald, met plaatsing voor Europees voetbal als ultieme prijs', zegt de scheidende trainer op de officiële website van de club.

Over bepaalde technische zaken hield Ulderink er andere ideëen op na. Daarom besloot hij voor een ander avontuur te gaan kiezen. Jans moet dus op zoek naar een nieuwe assistent die met de nummer vier van Nederland het Europese avontuur aan wil gaan.

'Gaandeweg het seizoen kwam ik erachter dat ik over bepaalde technische zaken andere ideeën heb', bevestigde Ulderink dat. Met opgeheven hoofd vertrekt hij uit Enschede. 'Dat is niet erg, zolang het voor mij maar werkbaar blijft en ik geen concessies aan mezelf hoef te doen. Dat laatste was niet meer het geval en daarom vind ik dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen en besloten heb de club te gaan verlaten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.