FC Twente profiteert van geknoei concurrentie en neemt voorschot op titel

FC Twente heeft het gat met de concurrentie nog maar eens vergroot in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper van het tweede niveau in Nederland was in het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven te sterk voor Jong PSV.

Jong PSV
Jong PSV
0 - 2
FC Twente
FC Twente

FC Twente wist maandagavond waar het voor speelde tegen de beloften van PSV. FC Den Bosch had vrijdagavond namelijk al punten geknoeid op bezoek bij Jong AZ (0-0) terwijl Go Ahead Eagles datzelfde deed in eigen thuis tegen NEC (4-4). De voorsprong op die twee ploegen bedroeg voor aanvang dus respectievelijk vijf en zes punten. Bij winst op Jong PSV zou de formatie van coach Marino Pusic een gat van zeer groot formaat slaan met de achtervolgers.

In de eerste helft was er niets dat er op zou wijzen dat FC Twente níet de negende competitieoverwinning op rij zou boeken. Aitor Cantalapiedra zorgde binnen het kwartier voor de voorsprong namens FC Twente. De 23-jarige Spanjaard schoot fraai raak in de verre hoek en was voor de vijfde wedstrijd op rij betrokken bij een doelpunt. In de vier voorgaande wedstrijden was de smaakmaker namelijk twee keer trefzeker en had hij vier assists afgeleverd. Hij vierde dat gegeven met een fraai eerbetoon aan Jari Oosterwijk, die wegens trieste familieomstandigheden onbrak bij de bezoekers uit Enschede.

De 0-1 tussenstand zou bovendien de rust halen, waarna Jong PSV in de tweede helft uiterst sterk uit de kleedkamers kwam. Zakaria Aboukhlal vormde een plaag voor de FC Twente-defensie en zag vier minuten na rust een fraai schot ternauwernood gered worden door Joël Drommel.

Jong PSV bleef vervolgens aandringen op de gelijkmaker en dacht even een penalty te mogen nemen. Aboukhlal werd gevloerd op de rand van het strafschopgebied en volgens de Eindhovenaren vond de overtreding er zelfs binnen plaats. Scheidsrechter Sander van der Eijk was een andere mening toebedeeld en gaf een vrije trap.

Het chagrijn bij de thuisploeg was dan ook groot toen FC Twente in de 78ste minuut wél een penalty kreeg na een overtreding van Matthias Verreth. Tom Boere liet zich er niet door afleiden en verdubbelde de marge voor FC Twente: 2-0.

De koploper van de Keuken Kampioen Divisie kwam op een afstandsschot van Aboukhlal en een kopbal van Joël Piroe na niet meer in de problemen en mocht zodoende voor de negende keer op rij drie punten bijschrijven. De voorsprong op nummer twee FC Den Bosch bedraagt nu liefst acht punten. Een terugkeer naar de Eredivisie komt daarmee steeds dichterbij voor Pusic en consorten.