FC Twente profiteert mee van Sevilla-transfer Corona

Reacties

FC Twente kan geld tegemoetzien uit Portugal. De club uit Enschede profiteert mee van de transfer van Jesús Corona, die door FC Porto is verkocht aan Sevilla. Het contract van de Mexicaan bij Porto liep nog maar een half jaar door.

FC Twente profiteert mee van Sevilla-transfer Corona
© Pro Shots

Sevilla zat vorige zomer ook al achter Corona aan, maar toen kwamen de Spanjaarden er niet uit met Porto. Het transferbedrag dat toen rondging was beduidend hoger dan de drie miljoen die er nu is betaald voor de middenvelder. Negen procent van dat bedrag gaat nu naar Enschede, wat neerkomt op 270 duizend euro.

Twente verkocht Corona in de zomer van 2015 aan Porto, voor een bedrag van 10,5 miljoen euro. Later bleek dat de transfer onderzocht werd vanwege de schimmige constructie rond de komst van de Mexicaan. Een groot deel van de transferrechten was namelijk in handen van de manager van de middenvelder, zo bleek uit documenten van Football Leaks.

Slechts dertig procent van de transferrechten was in handen van Twente, dat later door het management van Corona voor het internationaal sporttribunaal CAS werd gesleept en een bedrag van 6,3 miljoen euro moest overmaken. Het management had immers recht op zestig procent van de transfersom die Porto betaalde. Tien procent ging naar een bemiddelaar en dertig procent naar Twente.

Bij de verkoop van Corona aan Porto werd ook een doorverkooppercentage van dertig procent bedongen. Door de verdeling van de transferrechten heeft Twente nu, zesenhalf jaar na het vertrek van de Mexicaan, recht op dertig procent van die dertig procent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.