FC Twente presenteert vleugelspits met Barcelona-verleden

Reacties

FC Twente heeft zijn selectie aangevuld met Aitor Cantalapiedra. De 22-jarige Spaanse aanvaller heeft voor twee seizoenen getekend in Enschede.

FC Twente presenteert vleugelspits met Barcelona-verleden

Cantalapiedra komt over van Sevilla B. De buitenspeler speelde vorig seizoen 21 wedstrijden op het tweede niveau voor de reserveploeg van de subtopper uit La Liga. De Spanjaard scoorde daarbij één keer en leverde twee assists.

De nieuwe aanwinst van FC Twente heeft een verleden in de jeugdopleiding van Barcelona en speelde daar later voornamelijk voor het tweede elftal. In twee bekerwedstrijden maakte hij in het seizoen 2015/16 zijn opwachting bij het eerste elftal. Later stond de dribbelaar nog bij Villarreal onder contract.

Technisch directeur Ted van Leeuwen stelt de nieuwkomer op de Twente-site aan de achterban voor: 'Aitor is een zeer technisch en snelle vaardige aanvaller die op beide vleugels kan spelen. Een jongen die in de opleiding van Barcelona heeft gespeeld en zelfs zijn speelminuten heeft mogen maken in Camp Nou.'

De Tukkers zetten met het vastleggen van Cantalapiedra een stap in de goede richting om de selectie in orde te krijgen voor de start van de competitie op 17 augustus. Dan ontvangt FC Twente het eveneens gedegradeerde Sparta Rotterdam. Van Leeuwen en de teruggekeerde routinier Wout Brama luidden eerder al de noodklok over de situatie in Enschede.

Spelersprofiel

Aitor Cantalapiedra


Geboortedatum:
10 februari 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Barcelona
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Panathinaikos
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.