FC Twente-opponent tankt vertrouwen voor return in Grolsch Veste

Reacties

In de voorbereiding op de return in de voorronde van de Conference League tegen FC Twente heeft Cukaricki vertrouwen getankt. Op eigen veld won het de zwaarbevochten strijd met rivaal FK Spartak Subotica. Mohamed Badamosi en Nemanja Tosic werden de matchwinners voor de Serviërs.

FC Twente-opponent tankt vertrouwen voor return in Grolsch Veste
Cukaricki Stankom
Cukaricki Stankom
2 - 0
Spartak Subotica
Spartak Subotica

De Tukkers waren afgelopen week een helft lang soeverein in Belgrado. Op bezoek bij de Serviërs won FC Twente dankzij een zinderende eerste helft (1-3). Al werd dat duel vanwege het gebrek aan faciliteiten die de UEFA eist voor Europese confrontaties in een ander stadion gespeeld. Zondagavond keerde Cukaricki terug op eigen terrein.

Met Spartak Subotica kreeg het een collega-subtopper op bezoek. Slechts één puntje scheidde beide ploegen op de ranglijst. Even leek het ook mis te gaan, maar een treffer van de uitploeg werd geannuleerd. Daarna toonde Cukaricki veerkracht. In de eerstvolgende aanval sloeg het toe. Badamosi maakte de openingstreffer.

In de slotfase probeerden de gasten nog te jagen op een gelijkmaker, maar Cukaricki bleef eenvoudig overeind. Sterker, Tosic verdubbelde de score nog. Daar bleef het bij, waardoor de Servische ploeg met een goed gevoel naar Enschede af kan reizen. Door de zege komt Cukaricki op gelijke hoogte op de ranglijst met Rode Ster Belgrado. De mede-koploper heeft echter een wedstrijd tegoed.

Donderdag komt Cukaricki naar Nederland. In een uitverkochte Grolsch Veste gaat het dan trachten de schade ongedaan te maken. Al zal FC Twente de gasten niet met een slecht gevoel ontvangen. Het won zondagmiddag zelf namelijk in extremis op bezoek bij NEC. Sem Steijn was het goudhaantje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.