FC Eindhoven heeft op de valreep zijn meerdere moeten erkennen in FC Twente. FC Den Bosch verloor weer terrein.

FC Twente
FC Twente
1 - 0
FC Eindhoven

Zege nummer tien op rij was het doel voor FC Twente, dat mede door het puntenverlies van de concurrentie een comfortabele marge heeft opgebouwd. De Enschedese formatie slaagde er echter niet in op eigen veld tegen nummer twaalf FC Eindhoven die status van koploper waar te maken. Na de eerste 45 minuten stond er 0-0 op het scorebord, waarbij de gasten via Branco van den Boomen en Elton Kabangu zelfs de beste kansen hadden gekregen.

In de tweede helft maakte FC Twente beduidend meer aanspraak op de punten. De Enschedese dadendrang leverde kansen op voor onder anderen Tom Boere en Wout Brama. Ook aan invaller Oussama Assaidi was een grote kans niet besteed. De aanvaller strandde op keeper Ruud Swinkels, die in de blessuretijd toch moest buigen. Aitor Cantalapiedra benutte een strafschop die was toegekend na een tik van Van den Boomen op de benen van Fred Friday.

FC Den Bosch
1 - 2
MVV Maastricht

Na het veroveren van de koppositie eind januari kende FC Den Bosch een reeks van vier duels zonder zege. Het thuisduel met MVV Maastricht begon weinig hoopgevend. In de derde minuut opende Anthony van den Hurk de score namens de Limburgse gasten. Vroeg in de tweede helft had FC Den Bosch de achterstand weggepoetst dankzij een onfortuinlijk moment van MVV-verdediger Dimitri Lavalée. Halverwege de tweede helft zorgde Van den Hurk voor een nieuwe Limburgse voorsprong, die dit keer wel door MVV met succes werd verdedigd.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 2
Roda JC Kerkrade

Mohammed Ihattaren maakte vrijdag zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie. De zeventienjarige aanvallende middenvelder, die al vier keer inviel in de PSV-hoofdmacht, kwam direct na rust binnen de lijnen als vervanger van Mauro Júnior. Koud vijf minuten in het veld deed hij van zich spreken. Met een schot van afstand luisterde Ihattaren zijn debuut voor Jong PSV op met een treffer.

Het was de gelijkmaker, want Mario Engels had in de eerste helft namens Roda JC Kerkrade uit een strafschop de score geopend. Ihattaren stond vervolgens aan de basis van de tweede Eindhovense goal. Uit zijn vrije trap kopte Zakaria Aboukhal raak. Genoeg voor de zege was het niet. In blessuretijd tekende Richard Jensen voor de 2-2.

Telstar
Telstar
0 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Telstar scoorde in de laatste vier duels welgeteld één keer. De ploeg van trainer Mike Snoei slaagde er tegen Jong Ajax opnieuw niet in productief te zijn. De Amsterdamse gasten sloegen een kwartier voor tijd toe via Lassina Traoré, die op aangeven van Dani de Wit het verschil maakte in Velsen. Invaller Danilo maakte in de slotfase een einde aan de Telstar-illusies.

N.E.C.
N.E.C.
5 - 0
Almere City FC

NEC en Almere City FC hebben beide hun ambities (nog) niet kunnen waarmaken getuige hun plaats in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Terwijl Almere City met drie zeges op rij de weg omhoog had ingeslagen, werd in Nijmegen nog gezocht naar het juiste spoor. Die bleek vrijdag gevonden getuige de eerste helft tegen de Almeerse gasten. Na twee treffers van Jonathan Okita bracht Matthias Bossaerts met een omhaal NEC op een geruststellende marge. Trainer Jack de Gier, die in 2018 Almere City voor NEC verruilde, zag tot zijn genoegen dat het ook genoeg was voor de zege. Jordy Bruijn en Bossaerts vergrootten met goals de Nijmeegse feestvreugde.