FC Twente met Ricardinho op jacht naar promotie

Reacties

FC Twente heeft in de persoon van Ricardinho de nodige ervaring aan de selectie toegevoegd. De linksback komt transfervrij over van Oxford United, dat speelt op het derde niveau van Engeland.

FC Twente met Ricardinho op jacht naar promotie

De 33-jarige Ricardinho heeft een contract voor een jaar getekend in Enschede. Bij FC Twente moet de Braziliaan, die ook beschikt over een Zweeds paspoort, de concurrentie aangaan met Michaël Maria om een basisplaats aan de linkerkant van de defensie.

'Het is goed dat we deze ervaren speler in de groep hebben. Ricardinho was drie jaar geleden al in beeld om naar FC Twente te komen. Een echte karakterspeler, die afgelopen seizoen bijna alles heeft gespeeld', aldus technisch directeur Ted van Leeuwen.

Met Ricardinho haalt FC Twente een ervaren speler binnen. In Brazilië kwam de vleugelverdediger uit voor Coritiba en Atlético Mineiro, voordat hij in januari 2009 naar Malmö FF verkaste. Daar speelde Ricardinho vijf jaar, waarna er nog avonturen volgden bij FK Qabala en Oxford United. Hij speelde al meer dan 400 wedstrijden in het betaald voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.