FC Twente kiest voor cultuurmix: 'Onze staf is één groot Europa'

Reacties

FC Twente begint op 13 juni met een relatief onervaren trainersstaf aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. De debuterende hoofdtrainer Gonzalo García García (35) krijgt als assistenten Dennis van der Ree (40) en Peter Niemeyer (35) naast zich.

FC Twente kiest voor cultuurmix: 'Onze staf is één groot Europa'

Van der Ree is sinds 2014 assistent-trainer van SC Cambuur. De Duitser Niemeyer beëindigde een jaar geleden zijn loopbaan als voetballer, die hem voerde langs FC Twente, Werder Bremen, Hertha BSC en SV Darmstadt 98. Dit seizoen volgde hij de Duitse trainersopleiding en liep hij stage binnen FC Twente.

Niemeyer kon ook bij Hertha BSC aan de slag, maar geeft de voorkeur aan de club waar hij zijn opleiding genoot en waarvoor hij tussen 2002 en 2006 ruim honderd duels in de Eredivisie speelde. Tot tevredenheid van technisch directeur Ted van Leeuwen, die weerspreekt dat FC Twente aan de hand van een stel rookies de Eredivisie ingaat.

'Gonzalo en Peter hebben honderden wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld en Dennis is al jarenlang trainer', aldus Van Leeuwen tegen VI. 'Dus wat is ervaring? Het gaat mij om het spelidee, om de methode. Bij iemand als Gonzalo zit dat er al heel lang in. Gonzalo en Dennis hebben samengespeeld bij AGOVV en daarna altijd contact gehouden.'

De technisch directeur vervolgt: 'Dennis wordt ook de eerste assistent. Gonzalo heeft de Spaanse trainerscursus gevolgd. Peter de Duitse. Ze zijn beiden in Nederland geschoold, maar kunnen door hun afkomst goed de verschillen zien. Onze staf is een mix van kennis en culturen, eigenlijk één groot Europa waarvoor we net hebben gestemd.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.