FC Twente kan voorlopig geen beroep doen op Ugalde

Met twee doelpunten hielp Manfred Ugalde FC Twente zondag aan een overwinning op AZ (2-1). Dat is voorlopig zijn laatste bijdrage voor De Tukkers, want de Costa Ricaan is de komende weken zoet met een knieblessure.

FC Twente
FC Twente
2 - 1
AZ
AZ

Ugalde kopte tegen AZ binnen het kwartier twee keer raak en stond in het middelpunt van de belangstelling. Daarna ging het mis voor de twintigjarige aanvaller, die ongelukkig in botsing kwam met Jordy Clasie. Ugalde verdween naar binnen, maar keerde terug en maakte de eerste helft toch vol.

In de rust bleef Ugalde alsnog in de kleedkamer achter. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de Costa Ricaan de komende weken niet in actie kan komen voor FC Twente. Dat is een streep door de rekening van de nummer vijf van de Eredivisie, want Ugalde kwam de laatste drie wedstrijden tot liefst vijf doelpunten.