FC Twente kan langer verblijf Vlap vergeten

Reacties

Het verblijf van Michel Vlap bij FC Twente blijft beperkt tot één seizoen. De Tukkers wilden de aanvallende middenvelder graag nog een jaar huren van Anderlecht, maar dat ziet de Belgische club niet zitten.

FC Twente kan langer verblijf Vlap vergeten
© Pro Shots

Vlap stapte in 2019 over van SC Heerenveen naar Anderlecht, waar hij na een prima eerste seizoen zijn plek kwijtraakte. Een verhuurperiode aan Arminia Bielefeld volgde en vorige zomer haalde Twente de spelmaker naar Enschede. Daar deed hij dit seizoen in alle competitiewedstrijden mee. Vlap had een belangrijke rol in de ploeg van trainer Ron Jans.

Met Vlap als nummer 10 verraste Twente door de vierde plek te behalen in de Eredivisie. Het Europese avontuur dat komend seizoen volgt zal Vlap echter niet meemaken. Algemeen directeur Paul van der Kraan bevestigt op de clubsite dat de aanvallende middenvelder niet terugkeert.

'Zijn werkgever Anderlecht wil hem niet nog een jaar verhuren aan ons', schrijft Van der Kraan. 'Aangezien een definitieve overname financieel niet haalbaar is, moeten we afscheid nemen. Uiteraard danken we Michel voor zijn inzet dit seizoen en wensen we hem veel succes in zijn verdere carrière.'

Vlap ligt nog tot medio 2024 vast bij Anderlecht, waar hij tot nu toe elf keer scoorde in 36 wedstrijden. Twente heeft met Sem Steijn al een nieuwe aanvallende middenvelder aangetrokken en wil in de zomer nog een optie aan de selectie toevoegen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.