FC Twente kan de titel ruiken na flater Go Ahead-goalie

Aitor Cantalapiedra heeft FC Twente aan de zege geholpen in de Keuken Kampioen Divisie-topper tegen Go Ahead Eagles. Door de overwinning hebben de Tukkers met nog acht speelrondes te gaan nog altijd een voorsprong van elf punten op nummer twee Sparta Rotterdam.

Go Ahead Eagles
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Concurrent Sparta verhoogde de druk op FC Twente eerder op de zondag al iets door met 1-0 te winnen van NEC Nijmegen. Het was het voorgerecht voor de topper in Deventer, een wedstrijd die vanaf het begin boeide. De eerste grote kans was voor Thomas Verheydt, die de buitenkant van de paal raakte na voorbereidend werk van Jaroslav Navrátil.

In de zestiende minuut was het aan de andere kant raak. Uit een voorzet van Cantalapiedra kopte Jari Oosterwijk de 0-1 binnen. Voor de spits van Twente was het zijn zevende competitiegoal van het seizoen. Bijna maakte de ploeg van Marino Pusic voor rust nog een tweede goal, maar het schot van Ricardinho leverde slechts een hoekschop op.

Jagend op de gelijkmaker werd Go Ahead in de tweede helft almaar sterker. Istvan Bakx verprutste een enorme mogelijkheid door slap door het midden te schieten, maar in de 71ste minuut werd Joël Drommel wel geklopt. Verheydt scoorde met een kopbal uit een voorzet van invaller Vince Gino Dekker.

Go Ahead dacht aan meer, maar die hoop op een zege verdween in de 81ste minuut. Cantalapiedra maakte het verschil uit een doeltrap van Drommel, al ging Hobie Verhulst ook flink in de fout. De rechtsbuiten werkte de bal uit een moeilijke hoek voorbij de mistastende Go Ahead-doelman: 1-2. Twente trok de voorsprong over de streep en volgde zo het voorbeeld van Sparta, dat de titel definitief lijkt te kunnen vergeten, als er nog hoop was op Het Kasteel.