FC Twente kaapt Nakamura voor neus FC Groningen weg

Reacties

Keito Nakamura speelt de komende twee seizoenen voor FC Twente. De Japanse jeugdinternational koos uit verschillende opties voor Enschede als bestemming.

FC Twente kaapt Nakamura voor neus FC Groningen weg

De achttienjarige Nakamura, die ook nadrukkelijk in beeld was bij FC Groningen, wordt voor twee seizoenen gehuurd van Gamba Osaka. FC Twente heeft daarbij de optie de aanvallend ingestelde jeugdinternational definitief in te lijven.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is erg gelukkig met Nakamura. 'Keito is een van de allergrootste talenten van Japan. Technisch vaardig, heeft een opmerkelijke spelintelligentie voor iemand van zijn leeftijd en kan op alle vijf aanvallende posities uit de voeten', aldus Van Leeuwen op de clubwebsite. 'Het is een fijne speler ook voor het publiek.'

Van Leeuwen is ook trots dat FC Twente Nakamura heeft kunnen halen. 'Het mag een klein wonder genoemd worden dat we met onze bescheiden financiële middelen erin geslaagd zijn deze kwaliteit aan te trekken. We zijn Keito erkentelijk voor het vertrouwen dat hij in ons heeft.'

Nakamura kreeg dankzij de beelden van FC Twente het gevoel dat hij in Enschede moest zijn. 'Ook het technisch plan sprak me aan. De manier waarop FC Twente wil spelen, hoe ze het team en de spelers individueel willen ontwikkelen, heeft me enthousiast gemaakt. Die gaven me het gevoel: daar werken ze serieus, dit is een geschikte club waarin ik mijn carrière in Europa start.' Nakamura speelt op 21 juli nog de belangrijke wedstrijd tegen Nagoya Grampus Eight speelt voordat hij het vliegtuig naar Nederland neemt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.