FC Twente huurt Everton-talent Markelo

Reacties

FC Twente heeft een akkoord bereikt met Everton over de huur van Nathangelo Markelo. De jeugdinternational van Oranje moet nog wel de medische keuring doorkomen in Enschede.

FC Twente huurt Everton-talent Markelo
© Pro Shots

Markelo doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam, waarna hij in de zomer van 2017 de opvallende move naar Everton maakte. Daar maakte hij de afgelopen drie seizoen veel minuten voor het Onder-23 elftal, terwijl hij ook regelmatig meetrainde met de hoofdmacht. Tot een officieel debuut voor het eerste elftal kwam het nog niet.

Wel verlengde Markelo afgelopen week zijn contract bij The Toffees met twee seizoenen. De Premier League-club laat hem nu eerst ervaring opdoen in de Eredivisie. Bij FC Twente wordt hij bovendien herenigd met zijn jongere broertje Jahnoah Markelo, die in de jeugd speelt.

Markelo is een 21-jarige verdedigende middenvelder, die ook als centrumverdediger of rechtsachter uit de voeten kan. Bij Twente is hij na Gijs Smal en Vaclav Cerny de derde aanwinst van deze zomer. Het is de bedoeling dat Markelo op 27 juli aansluit bij de voorbereiding van de Tukkers.

Nathangelo Markelo stelt zichzelf voor in onze serie De Toekomst van Oranje
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.