FC Twente heeft in Rennes niet genoeg aan droomstart

FC Twente had tegen Stade Rennes al na dertien minuten aan een van de doelstellingen voldaan. In Frankrijk kreeg het belangrijke uitdoelpunt van Romano Dennenboom (foto) geen vervolg en de Tukkers verloren met 2-1.

Twente begon uitstekend in stadion Route de Lorient. Na een voorzet van Eljero Elia kwam Denneboom slim voor tegenstander Petter Hansson en de Twente-aanvaller kopte de bal met een boog over doelman Nicolas Douchez in het doel.

Het was niet alleen het openingsdoelpunt dat Twente een droomstart opleverde, het veldspel was ook uitstekend. De gasten domineerden brutaal en gaven nauwelijks kansen weg. Pas na een half uur spelen leek Stade Rennes van de schrik bekomen.

Iets meer druk van de thuisclub leidde ertoe dat FC Twente slordiger ging spelen. Rennes sloeg vervolgens razendsnel toe. Uit een hoekschop kopte Stéphane M'Bia de bal via de grond langs doelman Sander Boschker. Vijf minuten na rust keek Twente door toedoen van Carlos Bocanegra zelfs tegen een 2-1 achterstand aan.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, maar was Rennes de bovenliggende partij. De Fransen kregen meer kansen op 3-1, dan dat Twente aanspraak kon maken op de 2-2.

Ondanks 2-1 de nederlaag heeft Twente perspectief op het bereiken van de groepsfase. In Enschede heeft de ploeg van coach Steve McClaren genoeg aan een 1-0 zege.