FC Twente haalt Unnerstall binnen als opvolger voor Drommel

Reacties

Lars Unnerstall maakt na dit seizoen de overstap van PSV naar FC Twente. De dertigjarige doelman heeft met de Tukkers een akkoord bereikt over een contract voor vier seizoenen.

FC Twente haalt Unnerstall binnen als opvolger voor Drommel
© FC Twente

Twente speelt met de aanstaande komst van Unnerstall alvast in op het vertrek van Joël Drommel, de huidige eerste keeper in Enschede. 'Zoals bekend gaat Joël komende zomer een volgende stap maken en wij wilden niet te lang wachten om een goede ervaren keeper binnen te halen', legt technisch directeur Jan Streuer uit. 'Lars is voor FC Twente een geweldige doelman. Hij speelt al een aantal seizoenen in de Eredivisie en heeft zich veelvuldig kunnen onderscheiden. Dat heeft hij bij VVV gedaan, maar ook in de wedstrijden voor PSV.'

Unnerstall is bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV. De Eindhovenaren namen hem in 2018 transfervrij over van VVV-Venlo, nadat de voormalig keeper van Schalke 04 een sterke indruk had gemaakt in zijn eerste seizoen in de Eredivisie. Nadat Unnerstall nog een tweede jaar op huurbasis voor VVV had gekeept, ging hij in het seizoen 2019/20 de strijd aan met Jeroen Zoet.

Het werd een turbulent jaar, waarin Zoet mede door een knieblessure van Unnerstall aanvankelijk de voorkeur kreeg van Mark van Bommel. In november passeerde de toenmalig (en uiteindelijk ontslagen) trainer van PSV de international echter voor het duel met Willem II, waarna Unnerstall het door corona voortijdig afgebroken seizoen afmaakte als eerste doelman in Eindhoven. Dit seizoen verloor hij zijn plek aan Yvon Mvogo. Unnerstall stapt transfervrij over naar Twente. 

'Ik had na de gesprekken met Jan Streuer en Ron Jans snel een goed gevoel bij FC Twente', zegt Unnerstall. 'De club is ambitieus, net als ik. Ik kom uit de buurt en ken FC Twente vrij goed. Met Schalke 04 hebben we hier gespeeld en dan zie je wat voor mooie club dit is met haar supporters en de sfeer in het stadion. Hopelijk is dat volgend seizoen weer terug.'

© FC Twente
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer L. Unnerstall
Meer over L. Unnerstall
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.