FC Twente haalt Tyton als stand-in voor Unnerstall

Reacties

FC Twente heeft Przemyslaw Tyton vastgelegd. De 35-jarige doelman komt transfervrij over van Ajax, waar hij sinds maart fungeerde als reservekeeper. Bij Twente wordt Tyton de ervaren stand-in van Lars Unnerstall. Hij tekent een contract voor twee seizoenen plus een optie op nog een jaar.

FC Twente haalt Tyton als stand-in voor Unnerstall
© FC Twente

Tyton zat sinds januari zonder club toen Ajax bij hem aanklopte. De Amsterdammers waren op zoek naar een extra doelman vanwege het blessureleed bij Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg. De Poolse keeper maakte uiteindelijk geen minuten voor Ajax. Eerder keepte hij in Nederland voor Roda JC Kerkrade en PSV.

'Na zeven seizoenen ben ik dit jaar teruggekomen in Nederland', vertelt Tyton op de clubsite van Twente. 'Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook.'

Unnerstall
Nu maakt Tyton de overstap naar Twente, waar hij tweede doelman wordt. Bij de Tukkers is Unnerstall sinds dit seizoen de onbetwiste eerste keus onder de lat. De Duitser miste twee competitieduels, uit tegen PSV (5-2 nederlaag) en Willem II (0-1 zege). In die wedstrijden keepte de 24-jarige Jeffrey de Lange.

'Voor het nieuwe seizoen wilden we een ervaren doelman toevoegen aan onze selectie', zegt technisch directeur Jan Streuer. 'Daarin zijn we met Przemyslaw Tyton geslaagd. Hij heeft in Amerika met Ron Jans gewerkt, dus we weten precies wat we in huis halen. Een heel positieve jongen en een goede prof.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.