FC Twente haalt oude bekende Bleuming weg bij FC Utrecht

Reacties

Evert Bleuming keert na ruim twee jaar terug bij FC Twente. De oud-aanvaller moet het in 2015 ontmantelde scoutingsapparaat nieuw leven inblazen.

FC Twente haalt oude bekende Bleuming weg bij FC Utrecht

Bij zijn aantreden eind oktober had trainer én technisch manager Verbeek al geopperd dat er op het vlak van scouting veel te winnen was bij FC Twente. Dat onderdeel was in zijn ogen kind van de rekening geworden van de (financiële) problemen bij de Enschedese club. Bleuming (58) was in 2015 een van de slachtoffers van de bezuinigingen.

Nu keert hij terug bij FC Twente om het scoutingsapparaat weer op te bouwen. De voormalig aanvaller verbindt zich voor 5,5 jaar aan de Tukkers. Bleuming was als hoofd scouting verbonden aan FC Utrecht, maar verlaat die club per direct.

Update, 17.39 uur:
De Utrechters melden op de clubsite dat het takenpakket van Bleuming per direct wordt overgenomen door Alje Schut. De 37-jarige ex-verdediger van de club is sinds 2015 scout bij FC Utrecht. Hij heeft tot medio 2020 getekend bij de club uit de Domstad. 'Ik ben dankbaar voor deze mogelijkheid en ga de toekomst als Hoofd Scouting vol vertrouwen tegemoet', aldus Schut.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.