FC Twente haalt nieuwe directeur weg bij concurrent FC Den Bosch

Reacties

FC Twente heeft in Paul van der Kraan de nieuwe algemeen directeur gevonden. De 65-jarige voetbalbestuurder komt over van FC Den Bosch, een concurrent in strijd om promotie naar de Eredivisie. De Tukkers melden dat er nog wel overeenstemming moet worden bereikt met de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Twente haalt nieuwe directeur weg bij concurrent FC Den Bosch

Twente was al sinds augustus op zoek naar een opvolger voor Erik Velderman en heeft de directie met het aantrekken van Van der Kraan compleet. De voormalig directeur van onder meer Vitesse vormt samen met Martijn Hoogstoevenbeld, de nieuwe financieel en operationeel directeur, en technisch directeur Ted van Leeuwen de nieuwe directie van de Tukkers. Per eind december neemt de Keuken Kampioen Divisie-club afscheid van interim-directeur Edward van der Veen.

Met Van der Kraan in de directie wil Twente verderwerken aan het sportieve en financiële herstel. 'Paul is een ervaren professional die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend op bestuurlijk vlak in het betaald voetbal. Hij heeft een scherp financieel inzicht. We denken in hem een sterke en bindende factor tussen zowel interne als externe partijen van FC Twente gevonden te hebben', zegt Dennis Schipper, waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen, op de clubsite.

'Paul gaat opereren in een complexe organisatie als FC Twente waar emotie en betrokkenheid een belangrijke plaats innemen. Hij is een groot liefhebber van voetbal, maar kan hier met zijn jarenlange ervaring gepast en professioneel afstand van houden. Paul zal de komende jaren, in nauwe samenwerking met Martijn en Ted, verder werken aan het herstel van FC Twente, zoals dat al is ingezet. Er is de afgelopen periode al veel werk verzet, maar er moet nog veel gebeuren om de sportieve, financiële en operationele doelen te bereiken.'

Schipper noemt promotie naar de Eredivisie en het saneren van de sulden als grote uitdagingen voor de directie. Van der Kraan kijkt ernaar uit aan de slag te gaan bij de club. 'FC Twente heeft afgelopen jaren flink wat tegenslagen te verwerken gekregen, maar dit jaar hebben de supporters en sponsors laten zien dat dit altijd nog een grote club in Nederland is. Die hartverwarmende steun is uniek en geeft aan wat voor club FC Twente is. Op sportief en financieel vlak zijn er grote uitdagingen, mooi om daarmee aan de slag te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.