FC Twente haalt Dervisoglu terug naar de Eredivisie

Reacties

Halil Dervisoglu keert terug in de Eredivisie. FC Twente huurt de twintigjarige Dervisoglu voor de rest van het seizoen van Brentford FC en sluit na de interlandperiode aan in Enschede.

FC Twente haalt Dervisoglu terug naar de Eredivisie
© Pro Shots

Dervisoglu trok in januari voor drie miljoen euro van Sparta Rotterdam naar Brentford FC, maar daar lukte het hem niet om een vaste basisplaats te veroveren. Hij kam tot slechts vier duels in het Championship en kwam dit seizoen pas tot een kort kwartier speeltijd in het League Cup-toernooi. Dervisoglu heeft nog een contract tot medio 2024 in Engeland.

'Ik heb er zin in. De eerste contacten gaven meteen vertrouwen en een push om voor FC Twente te kiezen. Een interessante club met een mooi stadion. Het team is goed begonnen aan dit seizoen en heeft de ambities om wat te bereiken, daar wil ik deel van uitmaken', vertelt Dervisoglu op de website van FC Twente.

Huurspelers
'In de huidige financiële situatie van FC Twente helpen huurspelers ons verder. We hoeven geen transfersommen te betalen en krijgen voor minder geld meer kwaliteit. Dat zie je niet alleen terug in de wedstrijden, maar ook op het trainingsveld', legt technisch directeur Jan Streuer de komst van Dervisoglu uit. Ook de linksbenige middenvelder Luka Ilic werd in de slotfase van de transferperiode gehuurd van Manchester City.

Net als eerdere aanwinsten als Kik Pierie, Danilo, Vaclav Cerny, Tyronne Ebuehi, Dario Dumic, Lazaros Lamprou en Gijs Smal hebben Ilic en Dervisoglu ervaring met het Nederlandse voetbal. Ilic speelde de afgelopen twee seizoenen voor NAC waarin hij in 45 wedstrijden goed was voor zeven goals en zeven assists. Dervisoglu maakte eerder zestien goals in 58 duels voor Sparta.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

H. Dervişoğlu


Geboortedatum:
8 december 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Turkije
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Hatayspor
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.