FC Twente en Roda JC tonen herstel met uitzege

FC Twente heeft zijn eerste uitzege in de Keuken Kampioen Divisie te pakken. De landskampioen van 2010 zegevierde vrijdag op bezoek bij FC Dordrecht. Ook Roda JC Kerkrade haalde drie punten op in een uitwedstrijd.

FC Dordrecht
0 - 2
FC Twente
FC Twente

Bij FC Twente keerde Joël Drommel terug onder de lat. De doelman miste zaterdag het duel met TOP Oss omdat hij wegens zijn afzegging bij Jong Oranje een schorsing van één wedstrijd kreeg opgelegd. De Tukkers verloren met 1-2 van de Brabanders en hadden dus iets goed te maken tegen FC Dordrecht.

Na een openingsfase zonder hoogtepunten opende FC Twente in de achttiende minuut de score. Peet Bijen, die zijn basisplaats dankte aan een blessure van Nacho, gleed een indraaiende vrije trap van Aitor Cantalapiedra binnen. Nog in het eerste bedrijf verdubbelde FC Twente de marge. Deze keer passeerde Antonio Stankov zijn eigen doelman na opnieuw een vrije trap van Cantalapiedra. Voor Stankov was het de tweede wedstrijd op rij met een eigen goal.

FC Twente hield FC Dordrecht redelijk in bedwang, al dacht de thuisploeg vlak voor het uur de aansluitingstreffer te maken. Marko Maletic tikte een rebound na een vrije trap binnen, maar stond daarbij volgens de arbitrage in buitenspelpositie. FC Twente kwam er nog enkele keren gevaarlijk uit, zonder de score verder op te voeren. Ulrich Bapoh zag nog wel een treffer worden afgekeurd wegens buitenspel.

RKC Waalwijk
0 - 1
Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade zette het seizoen nog in met twee overwinningen, maar ging daarna onderuit tegen zowel FC Twente als NEC. De equipe van Robert Molenaar was met andere woorden weer eens toe aan een succesje en nam het initiatief tegen RKC. De thuisploeg loerde op de counter en was met de snelle Dylan Seys enkele keren dreigend.

Na rust ging RKC nadrukkelijk op jacht naar de openingstreffer, maar was het Roda JC dat de 0-1 maakte. Henk Dijkhuizen schoot in de 61ste minuut van een meter of twintig raak, een inzet die niet bepaald onhoudbaar leek voor sluitpost Etienne Vaessen. Het was een tegenslag die RKC, vele mogelijkheden ten spijt, niet te boven kwam.