FC Twente en de Belastingdienst schikken voor 4,4 miljoen euro

Na een lange periode van onzekerheid is er duidelijkheid over de hoogte van de naheffing die FC Twente aan de Belastingdienst moet betalen. Beide partijen bereikten overeenstemming over een bedrag van 4,4 miljoen euro.

FC Twente en de Belastingdienst schikken voor 4,4 miljoen euro

Begin 2016 startte de Belastingdienst een onderzoek naar alle in- en uitgaande transfer van FC Twente in de periode 2011-15. Aanleiding was de overgang van Dusan Tadic in 2014 van FC Twente naar Southampton. Daarbij was onderhands een tweede betaling van 1,8 miljoen euro aan commissiegelden aan Tadic' zaakwaarnemer Zoran Pavlovic overeengekomen. Het bedrag werd niet als zodanig in de boeken verwerkt. Van de naheffing van 4,4 miljoen euro heeft 2,9 miljoen euro betrekking op de transfers van Tadic.

'De belastingclaim heeft lange tijd als een donkere wolk boven het stadion gehangen', reageert algemeen directeur Erik Velderman. 'Het is goed dat we nu weten waar we aan toe zijn. Dat laat onverlet dat dit FC Twente financieel hard raakt. We inventariseren hoe we deze claim kunnen financieren. Voor iedereen in en rondom FC Twente is het in ieder geval belangrijk dat er een hek omheen staat en dat we het verleden echt achter ons kunnen gaan laten. Al onze energie hebben we nodig voor de toekomst en dit is daarin een uiterst belangrijke stap.'

Hoewel FC Twente rekening heeft gehouden met een naheffing, betekent het niet dat de uit de Eredivisie gedegradeerde club dit bedrag op dit moment beschikbaar heeft. Dat laten de Tukkers weten op hun clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's