FC Twente doet met gigantisch spelersbudget andere clubs verbleken

Reacties

FC Twente heeft na de miljoeneninjectie van investeerders en hulp van de gemeente Enschede verreweg het hoogste spelersbudget van de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers hebben ongeveer 4,5 miljoen euro gereserveerd voor het vormgeven van de selectie die terugkeer naar de Eredivisie moet bewerkstelligen.

FC Twente doet met gigantisch spelersbudget andere clubs verbleken

Alle andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie staan wat het spelersbudget betreft in de schaduw van Twente. De totale begroting van het eveneens gedegradeerde Sparta Rotterdam bedraagt zes miljoen euro, terwijl NEC - de gedoodverfde kampioenskandidaat van vorig seizoen - werkt met een spelersbudget van ongeveer twee miljoen euro. Ook Roda JC Kerkrade komt bij lange na niet in de buurt van de 4,5 miljoen van Twente. Een kleinere club als FC Dordrecht moet het zelfs doen met ongeveer een half miljoen.

Zo kan technisch directeur Ted van Leeuwen aan de bak. 'Het heeft heel lang stilgelegen', vertelt Van Leeuwen tegen FOX Sports. 'Ik kon eigenlijk niks doen. We moeten nog een heel elftal vullen. Het goede nieuws is dat we na de bekendmaking zo'n 450 nieuwe vrienden erbij hebben die allemaal makelaar van beroep zijn. Die bieden ons spelers aan waarbij PSV zich twee keer achter de oren zou krabben of ze het wel konden betalen. Men denkt dat we nu schatrijk zijn. Wat er werkelijk is, is dat we niet meer geld hebben dan dat we dachten. We moeten nog steeds zuinig aan doen.'

Twente haalde vorige week Xandro Schenk transfervrij op bij Go Ahead Eagles en trok ook Tim Hölscher en Wout Brama aan. Verder werden Ulrich Bapoh en Matt Smith gehuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.