FC Twente denkt aan Vlap en wijst bod op Menig af

Reacties

FC Twente heeft bij Anderlecht geïnformeerd naar Michel Vlap. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt niet voor in de plannen van trainer Vincent Kompany en zou op huurbasis de overstap naar Twente kunnen maken. Daarnaast hebben de Tukkers een bod op Queensy Menig resoluut afgewezen.

FC Twente denkt aan Vlap en wijst bod op Menig af
© Pro Shots

Twente zoekt al langer naar een extra aanvallend ingestelde middenvelder, naast de van Manchester City gehuurde Luka Ilic. Jurgen Ekkelenkamp was in beeld voor die positie, maar Twente kwam niet tot een akkoord met Ajax en schakelde door. Vlap staat al langer op het lijstje van technisch directeur Jan Streuer, die afwacht wat Anderlecht met hem van plan is.

'Het is een wat onduidelijk verhaal, omdat het zelfs nog de vraag is of hij wel weg mag', vertelt Streuer aan VI. 'Daarom kan ik er nu nog weinig over zeggen. Vlap is een van de spelers op onze lijst. Hij is een interessante speler, maar Anderlecht moet eerst bepalen of hij verhuurd mag worden.'

Mocht Vlap de tijdelijke overstap maken naar Twente betekent dat voor hem na twee jaar een terugkeer in de Eredivisie. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van SC Heerenveen, waar hij doorbrak en in 2019 een transfer maakte naar Anderlecht. De Belgen betaalden toen naar verluidt acht miljoen euro.

Bod op Menig
Twente is daarnaast niet van plan om Menig zo maar te laten vertrekken. Partizan Belgrado zag een bod op de 25-jarige aanvaller afgwezen worden. Menig keerde in 2019 na een mislukt avontuur bij FC Nantes terug in Nederland. Vorig seizoen maakte hij met acht goals een goede indruk bij Twente. Nu hij zijn laatste contractjaar ingaat, vertrekt de aanvaller mogelijk weer. Voorlopig heeft het kamp-Menig de gesprekken over een contractverlenging bij Twente voor zich uitgeschoven.

Door zijn goede seizoen bij Twente is er ook interesse voor Menig. Partizan is een van de belangstellende clubs en ook de enige die tot nu toe een bod uitbracht. 'Maar dat bedrag was niet voldoende', zo is Streuer duidelijk. 'We laten hem niet voor een paar centen gaan, want hij is echt een goede aanvaller.' Daar komt nog bij dat Twente nog altijd op zoek is naar een vervanger voor de zwaar geblesseerd geraakte Jody Lukoki. Bij een vertrek van Menig moeten er twee vleugelspelers komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.