FC Twente bij debuut Bosz geen partij voor Bayer Leverkusen

Reacties

Peter Bosz heeft een prima officieus debuut als trainer van Bayer Leverkusen beleefd. De Bundesliga-club won dinsdagmiddag met 4-0 van FC Twente in een besloten oefenwedstrijd.

FC Twente bij debuut Bosz geen partij voor Bayer Leverkusen

Bosz werd in de week voor Kerst aangesteld bij Leverkusen als vervanger van Heiko Herrlich. Vrijdag begon Die Werkself onder leiding van de 55-jarige Nederlander aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, waarin behalve Twente zaterdag ook nog een oefenduel met PEC Zwolle wacht.

Die eerste wedstrijd leverde voor Bosz een positief resultaat op. Leverkusen was tegen Twente de bovenliggende partij en kwam in de 32ste minuut op voorsprong uit een strafschop, die werd benut door de Argentijnse spits Lucas Alario na een overtreding op Isaac Thelin.

Twente had daarvoor al een grote kans gekregen via Aitor Cantalapiedra, die oog in oog met doelman Ramazan Özcan niet tot scoren kwam. Bij rust stond de Keuken Kampioen Divisie-club al met 2-0 achter door een van richting veranderd schot van middenvelder Dominik Kohr.

Bosz wisselde halverwege zijn hele elftal, maar Leverkusen bleef de dienst uitmaken. Het leverde na 58 minuten de derde Duitse treffer op. Dit keer rondde aanvaller Kevin Volland af. Jari Oosterwijk miste daarna nog een grote kans namens Twente, voordat Leon Bailey er 4-0 van maakte.

Zo begint Bosz een stuk beter dan hij bij Borussia Dortmund deed. In juli 2017 ging hij bij zijn debuut voor BVB onderuit tegen Rot-Weiss Essen (vierde niveau). Bosz heeft nog anderhalve week de tijd om zijn ploeg klaar te stomen voor de Bundesliga-hervatting tegen Borussia Mönchengladbach op 19 januari.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.