FC Transfervrij: elf gratis spelers uit de Eredivisie

Reacties

Veel clubs loeren nu al op spelers die vanaf juli zonder club zitten. Soms zitten er buitenkansjes tussen. Wie zijn dat in de Eredivisie? VI stelt een team samen van spelers uit eigen land die komende zomer gratis zijn af te halen: FC Transfervrij.

FC Transfervrij: elf gratis spelers uit de Eredivisie

Doelman: Robbin Ruiter
Het is al een tijdje duidelijk dat FC Utrecht-keeper Robbin Ruiter in de zomer zijn heil ergens anders gaat zoeken. De 29-jarige keeper is bezig aan zijn vijfde seizoen. Afgelopen zomer had hij zijn zinnen al gezet op een vertrek. Zo was AZ in de markt, maar van een transfer kwam het nooit. Nu heeft het er alle schijn van dat Ruiter Utrecht gaat verlaten.

Rechtsback: Mattias Johansson
Na zes jaar in Alkmaar is Mattias Johansson naar eigen zeggen toe aan een volgende stap. Het aflopende contract komt de Zweed daarbij goed uit. Johansson is de laatste vier seizoenen de vaste keus op de rechtsbackpositie. De 24-jarige verdediger kwam in januari 2012 over van Kalmar FF.

Centrumverdediger: Dirk Marcellis
Eindelijk had Dirk Marcellis zijn carrière op de rit. De 28-jarige verdediger was jaren basisspeler bij PSV en AZ, maar raakte door blessures buiten beeld. Hij tekende eind 2014 bij NAC, maar degradeerde de zomer daarop. PEC Zwolle bood hem een kans en die greep hij aan. Nu scheiden de wegen van De Blauwvingers en Marcellis mogelijk weer.

Centrumverdediger: Arnold Kruiswijk
De ervaren rot in de transfervrije elftal is Arnold Kruiswijk. De 32-jarige Groninger heeft jarenlang in de Eredivisie gespeeld bij FC Groningen, Roda JC, SC Heerenveen en Vitesse. Tussendoor beleefde hij een mislukt avontuur bij Anderlecht. De afgelopen twee seizoenen pikte hij zijn wedstrijden mee bij Vitesse.

Linksback: Simon Poulsen
Deze Deen is al een tijdje uit beeld, hoewel hij nog steeds bij PSV speelt. Het leek zo'n mooie stap toen hij in de zomer van 2015 van AZ overstapte naar PSV, maar Poulsen kwam nauwelijks voor in de plannen van trainer Phillip Cocu. De teller staat voor de linksback op vijf officiële duels en het lijkt er niet op dat dat er nog meer worden. Afgelopen zomer mocht hij al op zoek naar een nieuwe club.

Middenvelder: Lasse Schöne
Even was er in de zomerse transferperiode sprake van een vertrek van Lasse Schöne. Gelukkig voor de Deen bleef hij bij Ajax, want onder trainer Peter Bosz werd hij een belangrijke schakel als controlerende middenvelder. Plots is een verlenging van zijn contract een optie. De dertigjarige Deen gaf in oktober tegen VI aan dat hij nog niks had gehoord over een nieuw contract bij Ajax.

Middenvelder: Nacer Barazite
Nacer Barazite heeft al bijna een jaar een contractvoorstel van FC Utrecht in beraad. De middenvelder lijkt te wachten tot het laatste moment voordat hij bijtekent in de Domstad, want een volgende stap lonkt. Een aflopend contract zou daarbij helpen. Barazite speelt sinds de zomer van 2014 bij Utrecht.

Middenvelder: Thomas Bruns
Stiekem aast hij al een tijdje op een stap hogerop. Thomas Bruns brak door bij Heracles Almelo en is inmiddels al zes seizoenen vaste waarde. Begin 2014 besloot hij al om zijn contract niet te verlengen en een grotere club te zoeken, maar daar kwam hij op terug. In de zomer van 2015 tekende hij voor twee jaar bij, maar wellicht dat Bruns na dit seizoen toch op zoek gaat naar een nieuw avontuur.

Rechtsbuiten: Luciano Slagveer
Hij speelt al sinds zijn vijftiende bij SC Heerenveen, maar mogelijk maakt Luciano Slagveer in de zomer de volgende stap. De vleugelspeler is in het bezig van een aflopend contract en bleef ook afgelopen zomer in Friesland. Misschien niet de beste keuze, want inmiddels speelt concurrent Arber Zeneli vaker in de basis dan hij. Trainer Jurgen Streppel heeft zijn succesvolle elf gevonden en daar hoort Slagveer vooralsnog niet bij.

Linksbuiten: Florian Jozefzoon
Het verblijf van Florian Jozefzoon bij PSV was nooit echt succesvol. Zijn overstap van RKC Waalwijk naar Eindhoven in de zomer van 2013 was al opmerkelijk te noemen, maar de vleugelspeler kwam vooral wegens blessureleed maar weinig aan spelen toe. Hij scheurde bijvoorbeeld zijn kruisband af en speelde daardoor een jaar geen wedstrijd. Een toekomst bij PSV lijkt uitgesloten. Waar gaat Jozefzoon zijn carrière uit het slop trekken?

Spits: Henk Veerman
De boomlange Henk Veerman completeert dit transfervrije elftal. De Volendamse spits moet het doen met een reserverol bij SC Heerenveen, maar liet dit seizoen drie keer met een late treffer zien dat hij het scoren niet is verleerd. Heerenveen heeft overigens wel een optie om het contract van Veerman met een jaar te verlengen. Bij FC Volendam scoorde hij vaak, maar wel een niveau lager dan in Friesland. Kan Veerman ook op het hoogste niveau zijn volle potentieel benutten?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.