FC Strandvakantie: deze wereldsterren missen het WK

Reacties

Bijna alle (voorlopige) WK-selecties zijn bekend. Meerdere wereldsterren zagen hun naam op de lijstjes ontbreken. VI zet ze op een rij in FC Strandvakantie.

FC Strandvakantie: deze wereldsterren missen het WK

Joe Hart

Met zijn 31 jaar zou Joe Hart in de bloei van zijn keeperscarrière moeten zitten, maar niets is minder waar. De doelman werd het afgelopen seizoen door Manchester City verhuurd aan West Ham United, waar hij zijn basisplaats uiteindelijk verloor aan Adrián. Dat komt Hart nu duur te staan, want bondscoach Gareth Southgate denkt hem niet nodig te hebben op het WK. Tijdens de kwalificatiereeks was Hart nog de eerste keeper van Engeland, hij miste alleen de wedstrijd tegen Litouwen op 8 oktober 2017.

Sergi Roberto

De Engelse topclubs vielen het afgelopen jaar over elkaar heen als het ging om de jacht op de handtekening van Sergi Roberto, maar de Spaanse bondscoach Julen Lopetegui is blijkbaar minder enthousiast. De 26-jarige Roberto, die onlangs een nieuw contract tot medio 2022 tekende bij Barcelona, maakt geen deel uit van het keurkorps van titelkandidaat Spanje. Lopetegui geeft verrassend de voorkeur aan Real Sociedad-verdediger Álvaro Odriozola als tweede rechtsback achter Dani Carvajal.

Aymeric Laporte

Pep Guardiola twijfelde in januari geen seconde toen Manchester City 65 miljoen euro op tafel legde voor Aymeric Laporte. De 23-jarige Franse centrale verdediger bleek vanaf minuut één een schot in de roos. Laporte overtuigde de voorbije maanden in de Premier League en iedereen rekende voor hem dan ook op een plek in de Franse WK-selectie, maar bondscoach Didier Deschamps slaagde er niet in een plekje voor Laporte te vinden binnen zijn sterrenensemble. De ervaren Adil Rami van Olympique Marseille is in de ogen van Deschamps een betere centrale verdediger.

David Luiz

Wat een dramajaar voor David Luiz. De normaal zo goedlachse Braziliaan raakte in conflict met Chelsea-trainer Antonio Conte en kampte bovendien met de nodige blessures. Inmiddels is de 31-jarige Luiz topfit, maar hij speelde op 5 februari zijn laatste competitiewedstrijd voor Chelsea en daarom geeft bondscoach Tite de voorkeur aan Pedro Geromel. Voor Luiz lijkt het hoog tijd om te vertrekken uit Londen, al kan een mogelijk vertrek van Conte de 56-voudig international mogelijk nog op andere gedachten brengen.

Marcos Alonso

Iemand die bij Chelsea wel altijd zeker was van een startbewijs het afgelopen seizoen, was Marcos Alonso. De 27-jarige linksback kende met zeven doelpunten en twee assists een ijzersterk seizoen en leek een zekerheidje voor de Spaanse WK-ploeg. Leek, want Lopetegui kiest toch echt voor andere opties. De bondscoach ziet Jordi Alba als zijn onbetwiste eerste linksback en daar valt natuurlijk iets voor te zeggen, maar is Alonso als back-up geen betere keuze dan Arsenal-routinier Nacho Monreal?

Radja Nainggolan

Misschien is er om het ontbreken van Radja Nainggolan nog wel het meest te doen. De dertigjarige Belg geldt als één van de beste middenvelders van de Serie A en stond met AS Roma in de halve finale van de Champions League. Tot veler verbijstering laat bondscoach Roberto Martínez de dertigvoudig international echter links liggen. De woedende Nainggolan besloot direct te stoppen als Rode Duivel en heeft in ieder geval één ding voor elkaar gekregen: de Vlamingen en Walen zijn het zowaar een keer met elkaar eens, Nainggolan had erbij moeten zitten.

Mario Götze

Vier jaar geleden maakte Mario Götze nog het winnende doelpunt in de WK-finale, maar een herhaling van zetten zit er niet in voor de aanvallende middenvelder. Bondscoach Joachim Löw is groot fan van Götze, maar kon er ook niet omheen dat de technicus een wel erg mager seizoen achter de rug heeft bij Borussia Dortmund. De blessuregevoelige Götze was ooit het grootste talent van Duitsland, maar op 25-jarige leeftijd en na slechts twee goals in 23 Bundesliga-optredens is hij niet meer goed genoeg voor Die Mannschaft.

Cesc Fàbregas

Nee, Cesc Fàbregas is met zijn 31 jaar niet meer de jongste, maar toch is het verrassend dat hij er komende zomer niet bij is. Liefst 110 interlands speelde de middenvelder al voor Spanje, een aantal dat komende zomer niet op zal lopen. Bondscoach Lopetegui wil met veel beweging spelen en vindt het loopvermogen van Fàbregas onvoldoende voor een basisplaats. Hij kiest om die reden voor Koke, Thiago Alcântara, Saúl Ñíguez, Andrés Iniesta, Isco, David Silva en Sergio Busquets als middenvelders. Wat een weelde.

Álvaro Morata

De keuze was reuze voor de spitspositie bij Spanje. Waar een jaar geleden niemand twijfelde over de aanwezigheid van Álvaro Morata op het WK in Rusland, is de spits van Chelsea er nu toch echt niet bij. Diego Costa en Rodrigo worden hoger aangeslagen door bondscoach Lopetegui en dat heeft alles te maken met het seizoen dat Morata achter de rug heeft. De 23-voudig international raakte na de winterstop zijn basisplaats kwijt in Londen en voldeed niet aan de hoge verwachtingen. Chelsea zou hem een jaar na zijn komst van Real Madrid zelfs alweer willen verkopen aan Juventus.

Mauro Icardi

Dan scoor je 29 keer in 34 Serie A-wedstrijden en staan de clubs in de rij om je transferclausule van 110 miljoen euro te activeren, is het nog niet goed genoeg. Mauro Icardi bekijkt de verrichtingen van Argentinië op het WK komende zomer op de televisie. De 25-jarige spits is weliswaar dé ster van Internazionale, bij de nationale ploeg heeft hij die status niet. Bondscoach Jorge Sampaoli heeft meer vertrouwen in Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala en Sergio Agüero. Ook niet misselijk, natuurlijk.

Anthony Martial

Net als in België ligt ook in Frankrijk de bondscoach al onder vuur voor het WK is begonnen. Dat heeft alles te maken met de sterren die Deschamps thuis laat, zoals Anthony Martial. De 22-jarige linkerspits speelde het afgelopen seizoen weliswaar lang niet alles bij Manchester United, hij is normaal gesproken wel een belangrijke kracht bij Frankrijk. Deschamps heeft voor Martial slechts een plekje op de reservelijst ingeruimd, maar bij FC Strandvakantie heeft de pijlsnelle Fransman wél een basisplaats.

Reservebank

Iker Casillas (Spanje), Héctor Bellerín (Spanje), André Gomes (Portugal), Jack Wilshere (Engeland), Javier Pastore (Argentinië), Alexandre Lacazette (Frankrijk) en Kingsley Coman (Frankrijk).

Voor FC Strandvakantie hebben wij gekozen voor spelers die gepasseerd zijn. Geblesseerde spelers of spelers van landen die zich niet geplaatst hebben voor het WK zijn daarom niet meegenomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.