FC Schoen aan de Wilg: deze topspelers hielden het in 2018 voor gezien

Reacties

In 2018 kwam er een einde aan verschillende schitterende loopbanen van spelers die internationaal gezien wel het een en ander bereikt hebben. Voetbal International stelde het beste elftal van gepensioneerden samen. 

FC Schoen aan de Wilg: deze topspelers hielden het in 2018 voor gezien

Doel

Roman Weidenfeller (38) - Clubicoon van Borussia Dortmund. Begon zijn loopbaan in 1998 bij 1. FC Kaiserslautern en stapte in 2002 over naar BVB, waar hij tot afgelopen zomer op de loonlijst bleef staan. Roman Weidenfeller speelde in totaal 453 officiële wedstrijden voor Dortmund en werd twee keer kampioen. Op 7 september kreeg hij een afscheidswedstrijd, waarin de keeper tweemaal scoorde.

Verdediging

Ricardo Carvalho (40) - Liefhebber Ricardo Carvalho won in 2004 de Champions League met FC Porto en kwam vervolgens bij grote clubs als Chelsea en Real Madrid terecht. In 2016 kroonde hij zich met zijn land Portugal tot Europees kampioen en in de nadagen van zijn rijke loopbaan haalde de verdediger nog wat geld op in China, bij Shanghai SIPG. Zijn laatste wedstrijd speelde hij in november 2017, maar pas dit kalenderjaar zette Carvalho een punt achter zijn carrière.

John Terry (38) - Mister Chelsea leek na zijn vertrek bij Aston Villa nog een laatste avontuur aan te gaan bij Spartak Moskou. John Terry nam een kijkje bij de Russische topclub, maar besloot vervolgens om toch maar te stoppen met betaald voetbal. JT speelde meer dan 700 officiële wedstrijden voor Chelsea en won onder meer de Champions League, de Europa League en vijf landstitels. Momenteel is hij werkzaam als assistent-trainer bij Aston Villa.

Per Mertesacker (34) - Voor Per Mertesacker kwam er bij Arsenal een einde aan een mooie loopbaan. De verdediger speelde voor Hannover 96, Werder Bremen en The Gunners en kwam tot 104 interlands voor Duitsland. Met Die Mannschaft werd hij in 2014 wereldkampioen. Mertesacker werkt nu in de jeugdopleiding van Arsenal, als Academy Manager.

Middenveld

Joe Cole (37) - Specialist in het maken van mooie doelpunten. Joe Cole speelde in Engeland voor West Ham United, Chelsea, Liverpool, opnieuw West Ham, Aston Villa en Coventry City en beleefde buitenlandse avonturen bij het Franse Lille en het Amerikaanse Tampa Bay Rowdies. Vorige week werd bekend dat Cole aan de slag gaat als jeugdtrainer bij Chelsea. Bij deze club werd hij drie keer kampioen.

Thiago Motta (36) - De stille kracht op het middenveld wordt behoorlijk gemist bij Paris Saint-Germain, dat in januari een nieuwe stofzuiger wil aantrekken. Thiago Motta werd geboren in Brazilië, maar speelde zijn interlands voor Italië (dertig stuks). De middenvelder kwam uit voor Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Internazionale en PSG en won in zijn loopbaan twee keer de Champions League: met Barcelona in 2006 en met Inter in 2010.

Michael Carrick (37) - Zoals Thiago Motta wordt gemist bij PSG, zo denkt men bij Manchester United nog weleens terug aan de rust die Michael Carrick uitstraalde. De middenvelder speelde na zijn transfer van Tottenham Hotspur twaalf seizoenen op Old Trafford en vierde in die periode onder meer vijf kampioenschappen. Ook won hij de Champions League (in 2008) en de Europa League (2016). Carrick is momenteel assistent van Ole Gunnar Solskjaer bij het eerste elftal.

Rafael van der Vaart (35) - Na het zoveelste pijntje had Rafael van der Vaart er in november opeens genoeg van en zette hij een punt achter zijn schitterende loopbaan. De eerste winnaar van de Golden Boy Award (in 2003) brak als supertalent door bij Ajax en kende mooie periodes bij Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur. Van der Vaart sloot af in Denemarken en kwam tot 109 interlands voor Oranje. Een icoon voor het Nederlandse voetbal.

Deze rits aan wereldsterren vormt de favoriete elf van Van der Vaart

Aanval

Robbie Keane (38) - Robbie Keane won in zijn lange loopbaan niet veel prijzen, maar kan toch met een goed gevoel terugkijken. De spits is met 68 doelpunten uit 146 interlands topscorer aller tijden van Ierland en was een absolute publiekslieveling bij Tottenham Hotspur. Keane speelde ook voor topclubs als Internazionale, Liverpool en Celtic en sloot zijn loopbaan af bij ATK in India.

Didier Drogba (40) - John Terry was niet de enige Chelsea-grootheid die dit jaar besloot om wat anders te gaan doen. Didier Drogba maakte verdeeld over twee periodes 164 doelpunten voor The Blues en gaat de boeken in als een van de beste spitsen uit de clubgeschiedenis van Chelsea. De Ivoriaan was goud waard in de gewonnen Champions League-finale van 2012 en werd vier keer kampioen van Engeland. Drogba sloot af bij het Amerikaanse Phoenix Rising.

Danko Lazovic (35) - Danko Lazovic speelde in de Eredivisie voor Feyenoord, Vitesse en PSV en werd in het seizoen 2007/08 met de Eindhovenaren kampioen van Nederland. Een transfer naar Zenit Sint-Petersburg volgde en in Rusland vierde de Serviër nog twee landstitels. Lazovic beëindigde zijn carrière bij het Hongaarse Videoton en ook daar mocht hij een titelfeestje meemaken. In 47 interlands voor Servië was Lazovic goed voor 11 doelpunten.

Natuurlijk zijn dit niet de enige spelers die in 2018 een punt achter hun loopbaan plaatsten. Zo stopten ook mannen als Dirk Marcellis, Nathan Rutjes, Hedwiges Maduro en Johan Elmander met betaald voetbal. Aan welke speler die in dit kalenderjaar de schoenen aan de wilgen hing heb jij de beste herinneringen? Of mis je iemand in ons elftal? Laat het weten in de reacties!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.