FC Porto-trainer spreekt duidelijke taal over verbannen Bazoer

Reacties

FC Porto-trainer Sérgio Conceição heeft de verbanning van Riechedly Bazoer naar het tweede elftal verklaard. Uit de woorden van de Portugese oud-international kan worden opgemaakt dat de 22-jarige middenvelder het flink heeft verbruid bij zijn coach.

FC Porto-trainer spreekt duidelijke taal over verbannen Bazoer

Bazoer werd vrijdag teruggezet naar de B-ploeg van Porto. Volgens de berichtgeving in de grote sportkranten van Portugal was de van VfL Wolfsburg gehuurde ex-Ajacied te laat teruggekeerd van een korte vakantie van vier dagen, die hij in Nederland had doorgebracht. De reactie van Conceição was onverbiddelijk: hij had de zesvoudig international niet meer nodig.

Tijdens zijn persconferentie richting het uitduel van zondag met Boavista lichtte Conceição die beslissing toe met een veelzeggende metafoor. 'We roeien allemaal dezelfde kant op. Als iemand buiten de boot gaat hangen, waardoor die misschien langzamer gaat, kan dat ons het kampioenschap kosten. Iedereen die niet met ons mee wil roeien, heeft een moeilijk leven.'

De 44-jarige oud-speler van de club, die eind jaren negentig en begin deze eeuw zelf in de Italiaanse top speelde bij Lazio, Parma en Internazionale, voegde eraan toe dat hij niet wil dat het groepsproces in gevaar wordt gebracht door het gedrag van één speler. 'Het gaat niet alleen om mijzelf, maar om het groepsproces. Daar zijn heel veel mensen bij betrokken.'

De misstap van Bazoer heeft mogelijk verstrekkende gevolgen. Er wordt al gespeculeerd over een vroegtijdige terugkeer naar Wolfsburg. Dat terwijl Porto hem begin dit seizoen nog huurde met een optie tot koop. Bazoer kwam dit seizoen nog niet in actie in de Portugese competitie. Wel kwam hij tot twee bekeroptredens en een korte invalbeurt in de Champions League.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2018/2019

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
34
28
3
3
103-31
+72
87
2
FC Porto
34
27
4
3
74-20
+54
85
3
Sporting Lissabon
34
23
5
6
72-33
+39
74
4
Sporting Braga
34
21
4
9
56-37
+19
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.