FC Oss wint opnieuw gespeeld duel met Jong AZ wél

FC Oss heeft de vierde plek in de Jupiler League veroverd dankzij een overwinning op Jong AZ: 2-1. De wedstrijd was een rematch nadat de beloften van AZ eerder negen minuten te lang met te veel oude spelers speelden.

Het eerdere duel van 15 september eindigde in een overwinning voor AZ (0-2). Trainer Martin Haar had destijds Rens van Eijden (29) en Ricardo van Rhijn (26) opgenomen in de basis en bracht na ruim een uur Abdel Malek El Hasnaoui (23) binnen de lijnen. Daarmee stonden drie spelers van boven de 23 jaar binnen de lijnen voor Jong AZ, hetgeen in strijd is met de regels van de Jupiler League. Bij de beloftes in de Jupiler League mogen maximaal twee spelers geboren vóór 1 januari 1995 binnen de lijnen staan.

Negen minuten later haalde Haar Van Rhijn naar de kant, maar de wedstrijd werd uiteindelijk door de KNVB als ongeldig verklaard. In de herkansing greep FC Oss zijn kans. Nog voor de rust stonden de Brabanders op een 2-0 voorsprong. De ban werd gebroken doordat Joerie Church de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte. Kort voor de pauze schoot Fatih Kamaçi een penalty binnen.

In het begin van de tweede helft bracht Jong AZ de spanning volledig terug in de wedstrijd. Fred Friday maakte de aansluitingstreffer. FC Oss sleepte de overwinning uiteindelijk over de streep, waardoor het de vierde plaats bezet in de Jupiler League. Jong AZ is de nummer tien.