FC Nordsjælland door knieën na 'uniek hoog Ajax-bod'

Reacties

FC Nordsjælland stemde met frisse tegenzin in met het vertrek van Christian Rasmussen (16). Nog voordat de middenvelder zijn debuut heeft gemaakt in de hoofdmacht van de Deense club vertrekt hij naar het buitenland. Het aanbod van Ajax was te mooi te weigeren.

FC Nordsjælland door knieën na 'uniek hoog Ajax-bod'

'Het was de wens van Christian en zijn familie deze unieke kans te pakken. Bovendien kregen we van Ajax een zo uniek hoog bod dat onze club ook op de langere termijn compenseert', zei technisch directeur Jan Laursen op de clubwebsite.

Volgens het Deense Ekstra Bladet betaalt Ajax drie miljoen euro voor Rasmussen, voor wie meer wordt betaald dan Real Madrid in 2015 betaalde voor Martin Ødegaard (2,8 miljoen). Bovendien zouden er afspraken zijn gemaakt met FC Nordsjælland over bonussen en doorverkooppercentages.

Rasmussen, die in de zomer bij Ajax Onder-17 begint, wil er nog een half jaar alles aan doen om zijn verblijf bij FC Nordsjælland een mooi einde te geven. 'Het is belangrijk voor mij om iets terug te geven aan de club en het team. Het was een fantastische tijd. Maar het is een unieke kans voor mij. Het is ook zeker een keuze voor Ajax en geen afwijzing van FC Nordsjælland.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.