FC Hollywood: bijrollen Rafinha en Müller zorgen voor onrust bij Bayern

Reacties

De transfer van James Rodríguez is voormalig Bayern München-directeur Matthias Sammer een doorn in het oog. Volgens de Duitser schat trainer Carlo Ancelotti de kwaliteiten van clubicoon Thomas Müller niet op waarde.

FC Hollywood: bijrollen Rafinha en Müller zorgen voor onrust bij Bayern

Ancelotti toonde zich afgelopen week verguld met het aantrekken van James, met wie hij bij Real Madrid eerder al samenwerkte. 'Het vastleggen van James was een grote wens voor Carlo', vertelde voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. De komst van de Colombiaan betekent wel slecht nieuws voor Müller. De 27-jarige Duitser, die in totaal bijna 400 wedstrijden voor Der Rekordmeister speelde, kende vorig jaar een zwak seizoen en lijkt af te stevenen op een reserveplaats onder Ancelotti.

Sammer ziet het met lede ogen aan. 'Ancelotti begrijpt de speler Thomas Müller niet. Waarschijnlijk is dat type nieuw voor hem. Rummenigge en Hoeness moeten hem uitleggen hoe belangrijk Müller in de geschiedenis van Bayern is, en in de toekomst', liet hij optekenen door SportBild. Ancelotti was niet gediend van de 'adviezen' van de voormalig directeur. ‘Niemand hoeft mij de geschiedenis van de club en de speler uit te leggen’, reageerde de Italiaan.

Ook de invulling van de defensie leidt tot discussie. Rafinha is niet gecharmeerd van de uitspraken van Rummenigge over de rechtsbackpositie. Rummenigge gaf in de media meermaals aan in Joshua Kimmich de perfecte opvolger van de gestopte Philipp Lahm te zien. Een koude douche voor Rafinha, die na jaren tweede viool voor dit seizoen zijn zinnen op een basisplaats gezet had.

'Rummenigge kan zeggen wat hij wil, maar Carlo Ancelotti is de trainer en de trainer bepaalt wie er wel en niet spelen. Ik heb zes jaar met Philipp gespeeld en heb meer dan 200 wedstrijden voor Bayern afgewerkt. Ik hoop dat ik nu nog meer ga spelen, daar heb ik genoeg kwaliteit voor.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.