FC Gyeongnam verwelkomt 'grote aanwinst' Castaignos

Reacties

Na de Portugese schaduw staat Luc Castaignos in Zuid-Korea weer in de schijnwerpers. De verwachtingen in zijn nieuwe werkomgeving zijn hooggespannen.

FC Gyeongnam verwelkomt 'grote aanwinst' Castaignos

Castaignos zat op een dood spoor bij Sporting Portugal. Na de ontbinding van zijn contract in Portugal vond hij deze week onderdak in Zuid-Korea. Bij FC Gyeongnam heeft hij een warm welkom gekregen. De Koreaanse club heeft hoge verwachtingen van de aanvaller, die een driejarig contract tekende.

Castaignos wordt op de clubwebsite neergezet als 'grote aanwinst' en 'een Nederlandse steraanvaller, die indruk heeft gemaakt op voetballiefhebbers over de hele wereld'. Hij mag zich niet alleen in de Koreaanse competitie laten zien, maar hij moet ook het debuut van zijn club in de Aziatische Champions League kleur geven.

Trainer Jong-Boo Kim zag met de Braziliaanse aanvaller Marcão en verdediger Ji-Soo Park twee sleutelfiguren vertrekken. De coach klaagt mede vanwege de komst van Castaignos niet. 'We zijn in staat gebleken goede spelers te halen door het geld te investeren dat we hebben verdiend met de transfers van sleutelspelers. Als hoofdtrainer, ik voel me zeer gelukkig.'

Voor FC Gyeongnam begint het nieuwe seizoen op 1 maart met een thuiswedstrijd tegen Seongnam. Vier dagen later wacht de ontmoeting met het Chinese Shandong Luneng in het kader van de Champions League, waarvoor Gyangnam zich plaatste dankzij de tweede plaats in de K-League van afgelopen sezioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Castaignos
Meer over L. Castaignos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.