FC Groningen ziet uittocht voorzichtig op gang komen

Reacties

Michael de Leeuw is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken bij FC Groningen. Voor de 35-jarige aanvaller is weinig perspectief onder de nieuwe trainer Frank Wormuth.

FC Groningen ziet uittocht voorzichtig op gang komen
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 2
FC Volendam
FC Volendam

'Je kunt er kort en lang over praten, maar ik heb tijdens de voorbereiding niet één keer langer dan zestig minuten gespeeld. Dan kun je de balans voor jezelf wel redelijk opmaken', aldus De Leeuw. 'Voor mij is hier gewoon weinig perspectief. Dat is best moeilijk, maar dat is wel gewoon hoe het is. Bij een nieuwe trainer zijn er altijd winnaars en verliezers en ik hoor in elk geval niet bij de eerste categorie.'

FC Emmen heeft interesse voor De Leeuw, maar is nog niet tot een akkoord gekomen met FC Groningen. Willem II ziet de ervaren aanvaller ook graag komen, melden bronnen vanuit het zuiden des lands.

De Leeuw keerde in de zomer van 2020 terug bij FC Groningen na een succesvol verblijf bij FC Emmen. De afgelopen seizoen was de Brabander een gewaardeerde kracht in de Euroborg, maar Wormuth geeft voorin de voorkeur aan anderen. Het contract van De Leeuw loopt nog tot medio 2023.

Daniël van Kaam staat ook op de nominatie om te vertrekken bij FC Groningen. De jeugdinternational wil zijn aflopende contract niet verlengen en traint in afwachting van een transfer al geruime tijd mee met de beloften. Fortuna Sittard, Excelsior en FC Emmen zijn voor hem in de markt.

FC Groningen neemt op korte termijn afscheid van Sam Schreck. De 23-jarige Duitser wordt verkocht aan Erzgebirge Aue, de club die hem het afgelopen jaar al huurde. FC Groningen staat ook open voor een vertrek van Joël van Kaam, Kian Slor, Patrick Joosten en Damil Dankerlui.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer De Leeuw
Meer over De Leeuw
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.