FC Groningen ziet in Sittard andere kant VAR-medaille

Reacties

FC Groningen heeft zaterdag niet geprofiteerd van een omstreden VAR-beslissing. Fortuna Sittard hield op eigen veld met tien man stand.

FC Groningen ziet in Sittard andere kant VAR-medaille
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
0 - 0
FC Groningen
FC Groningen

Net als twee weken geleden op bezoek bij VVV-Venlo speelde de videoarbiter kort voor rust een veelbesproken rol bij een duel van FC Groningen. Alleen viel de uitkomst dit keer positief uit voor de noorderlingen.

Toen trok arbiter Serdar Gözübüyük de rode kaart voor VVV'er Jerold Promes op slag van rust in na overleg met de videoarbiter, iets wat hij naderhand betreurde. Zonder het voordeel van een numerieke meerderheid kwam Groningen in De Koel niet verder dan 0-0.

In Sittard trok scheidsrechter Allard Lindhout zaterdag juist een rode kaart op advies van de videoarbiter. Het oordeel stuitte op onbegrip bij Fortuna. Er waren ook vraagtekens te zetten bij de uitsluiting van Jorrit Smeets. De voet van de Fortunees was na een duel met Samir Memisevic weliswaar op de knie van de Bosniër terechtgekomen, maar van opzet leek allerminst sprake.

Voor FC Groningen bood de arbitrale beslissing in ieder geval meer kans om dit keer wel met de drie punten uit Limburg terug te keren. Fortuna Sittard toonde zich echter met tien man een taaie én gevaarlijke opponent. De ploeg van trainer René Eijer kreeg zelfs de beste kansen via Mark Diemers en Wessel Dammers, die daarbij de lat raakte.

FC Groningen kon te weinig doen met de numerieke meerderheid om aanspraak te mogen maken op de winst. Opnieuw was een doelpuntloos gelijkspel het resultaat van een bezoek aan Limburg, waarbij de videoarbiter een veelbesproken rol speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.