FC Groningen wil Memisevic uit handen AEK Athene houden

Reacties

FC Groningen gaat voorlopig uit van het aanblijven van Samir Memisevic. De 26-jarige Bosniër miste een groot deel van dit seizoen vanwege een hardnekkige blessure in de buikstreek, maar is inmiddels weer helemaal terug.

FC Groningen wil Memisevic uit handen AEK Athene houden
© Pro Shots

Dat is ook in Griekenland opgevallen: AEK Athene wil Memisevic graag overnemen. Vanwege financiële problemen kan de Griekse topclub momenteel echter geen spelers kopen. 'Ze willen Samir daarom huren met een optie tot koop in de zomer. Dat is niet interessant voor ons. Wij hoeven niet te verkopen, Samir ligt vast tot de zomer van 2021 en is een heel belangrijke speler voor ons. Een vertrek is op dit moment dus niet aan de orde', aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Als Memisevic blijft, is de kans groot dat Amir Absalem tijdelijk vertrekt. De 22-jarige linksback draaide een prima voorbereiding en begon het seizoen als eerste keus, maar raakte zijn plek kwijt aan Bart van Hintum en later Django Warmerdam. Groningen ziet wel toekomst in Absalem, die eerder in de jeugd bij Excelsior en Feyenoord speelde, maar ziet ook in dat de verdediger nu gebaat is bij speeltijd. Almere City FC wilde hem afgelopen zomer al halen en waagt nu een nieuwe poging, de Keuken Kampioen Divisie-club is op zoek naar een linksback die ook aanvallend wat in huis heeft.

FC Groningen is niet van plan om een vervanger te halen voor Charlison Benschop. De dertigjarige spits voltooide maandagavond zijn transfer naar Apollon Limassol. Groningen nam Benschop afgelopen zomer transfervrij over van FC Ingolstadt 04 en de routinier veroverde snel een basisplaats, maar de laatste maanden moest hij het vooral doen met invalbeurten. Benschop wilde daarom graag vertrekken en de club heeft daar begrip voor. De frontman kwam dit seizoen tot zeventien optredens in de Eredivisie, maar Groningen is niet van plan om een vervanger te halen.

Dat betekent dat Romano Postema een plekje opschuift in de pikorde. De zeventienjarige spits liet zich afgelopen weekend al zien met een hattrick in de oefenwedstrijd tegen Rot-Weiss Essen. 'We hebben met Kaj Sierhuis en Joel Asoro twee prima spitsen en daarnaast hebben we veel vertrouwen in Postema. Bovendien spelen we dit seizoen ook nog maar zestien wedstrijden, we spelen natuurlijk niet Europees en we liggen al uit de beker', legt Fledderus uit.

Tot slot is er nog contractnieuws: Daniël van Kaam gaat zijn contract bij FC Groningen verlengen. De negentienjarige middenvelder beschikte over een aflopende verbintenis, maar beleeft dit seizoen zijn doorbraak in de hoofdmacht en wordt daar nu voor beloond. De club is ook al een tijdje in gesprek met aanvoerder Mike te Wierik, maar voorlopig is er nog geen akkoord. Het contract met de 27-jarige verdediger loopt komende zomer af, waardoor hij voor veel clubs een interessante speler is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.