FC Groningen wil dubbelslag: pijlen gericht op Harroui en Da Cruz

Reacties

FC Groningen wil in de laatste dagen van de transferwindow nog twee aanvallende versterkingen vastleggen. De pijlen zijn gericht op Abdou Harroui en Alessio da Cruz.

FC Groningen wil dubbelslag: pijlen gericht op Harroui en Da Cruz
© Pro Shots

De afronding van de transfer van Da Cruz is momenteel dichtbij. De vleugelspits staat onder contract bij Parma, dat hem wil verhuren. PEC Zwolle lag lang voorop in de race, maar bronnen rondom de speler geven aan dat zij rekenen op een akkoord met FC Groningen.

De komst van Da Cruz zou FC Groningen van meer aanvallende slagkracht voorzien. De 23-jarige Nederlander kan op beide flanken uit de voeten en is ook geschikt als spits in een tweespitsensysteem. Da Cruz werd geboren in Almere, is voormalig jeugdinternational en debuteerde in het seizoen 2015/16 voor FC Twente in het profvoetbal. In 2017 begon hij aan een buitenlands avontuur, dat hem al langs Novara, Parma, Spezia, Ascoli en Sheffield Wednesday bracht.

Harroui
FC Groningen zet daarnaast nog altijd vol in op Harroui. Sparta heeft inmiddels meerdere biedingen van tafel geveegd, maar Groningen is nog altijd hoopvol om in de laatste dagen van de window een deal te sluiten. Wel heeft Groningen inmiddels laten blijken dat het niet bereid is om tot het allerlaatste moment op Sparta te wachten. Komt er op korte termijn geen beweging, dan schakelen de noorderlingen door.

Harroui heeft bij Sparta laten weten dat hij de kans op een transfer naar Groningen niet wil laten lopen. Omdat de afgelopen jaren diverse spelers via de FC de stap naar een grote competitie hebben gemaakt, ziet de jeugdinternational een overgang als ideale tussenstap in zijn carrière. Met het huren van Feyenoorder Wouter Burger heeft Sparta zich al ingedekt tegen een vertrek van Harroui.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk alle transfers in de Eredivisie in ons overzicht:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.