FC Groningen verwacht zich te versterken met Leal

Reacties

FC Groningen is in de zoektocht naar defensieve versterking uitgekomen in Spanje. Villarreal-vleugelverdediger Miguel Ángel Leal moet trainer Danny Buijs achterin meer opties geven.

FC Groningen verwacht zich te versterken met Leal
© Pro Shots

De 23-jarige Leal kan namelijk uit de voeten als rechts- en linksback, waarmee Groningen de backposities weer dubbel bezet heeft. Achter rechtsback Damil Dankerlui, overgenomen van Willem II als opvolger van de aan Hertha BSC verkochte Deyovaisio Zeefuik, en linksback Bart van Hintum waren er na het vertrek van Amir Absalem en Django Warmerdam weinig opties in de A-selectie. Zondag viel de zelfopgeleide Thomas Poll (19) in tegen PSV.

Met Leal krijgt Buijs er een speler bij die vooral zijn minuten maakte in de lagere divisies van Spanje. Afgelopen seizoen mocht de Spanjaard alleen in het Copa del Rey-toernooi een keer opdraven voor de hoofdmacht van Villarreal, voor het B-elftal van de club kwam Leal 25 keer in actie in de Segunda División B. In het seizoen 2018/19 verhuurde de Primera División-club hem aan Murcia, dat toen ook uitkwam op het derde niveau van Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.