FC Groningen vangt bot: AZ houdt Druijf in Alkmaar

Reacties

Hoewel hij niet op een basisplaats kan rekenen, is een vertrek van Ferdy Druijf onbespreekbaar voor AZ. Dat heeft ook FC Groningen te horen gekregen.

FC Groningen vangt bot: AZ houdt Druijf in Alkmaar
© Pro Shots

De noorderlingen zijn al lange tijd op zoek naar een spits en dachten daarbij ook aan Druijf. Vanuit Alkmaar gingen de seinen voor een eventuele transfer echter direct op rood; AZ wil de spits hoe dan ook behouden.

'Het klopt dat we geïnformeerd hebben, maar AZ wil hem houden', aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Zijn zoektocht naar een spits zet hij dus voort. 'Er moet nog iemand bij, maar we willen de juiste keuze maken en nemen daar de tijd voor.'

Druijf is in Alkmaar doorgaans breekijzer. In die hoedanigheid is hij regelmatig van grote waarde, maar door de aanwezigheid van Myron Boadu lijkt een basisplaats er voorlopig niet in te zitten. Druijf maakte in het seizoen 2017/18 zijn debuut in Alkmaar, maar zijn Eredivisie-teller staat nog altijd op pas zeventien duels, waarvan slechts twee in de basis.

Naast een spits zoekt FC Groningen ook nog een linksback. Amir Absalem vertrok vorige week naar Roda JC, terwijl Gabriel Gudmundsson voorlopig uit de roulatie is. Fledderus: 'Er zou iemand bij kunnen komen. We kijken wat de mogelijkheden zijn. Het moet ons wel duidelijk versterken.'

Hrustic
Groningen houdt ondertussen rekening met een vertrek van Ajdin Hrustic. Onder meer vanuit Duitsland is er interesse voor de international van Australië. 'Diverse clubs hebben belangstelling. Hoe wij reageren op een bod is afhankelijk van het bedrag dat op tafel komt. Op dit moment is het nog niet zo concreet, maar dat kan wel komen.' Het contract van Hrustic loopt medio 2021 af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.