FC Groningen trekt aanbieding voor Balk in: 'Teleurgesteld in zijn houding'

Reacties

FC Groningen rekent niet meer op een langer verblijf van Remco Balk. De club heeft een aanbieding voor verlenging van zijn aflopende contract ingetrokken.

FC Groningen trekt aanbieding voor Balk in: 'Teleurgesteld in zijn houding'
© Pro Shots

Balk maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen. De negentienjarige aanvaller verwierf bekendheid doordat hij op 4 oktober het winnende doelpunt maakte tegen Ajax (1-0).

FC Groningen zag dan ook volop toekomst in Balk. 'We zijn tijdig met hem in gesprek gegaan en hij heeft vervolgens een prima aanbieding gekregen', zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. 'Dat zijn zaakwaarnemer vervolgens het onderste uit de kan probeert te halen, is tot daar aan toe. We hebben daarna de jaarwisseling als deadline gesteld. Zij hebben vlak voor de jaarwisseling laten weten dat ze er voorlopig niet op in willen gaan. Nu geven ze aan dat ze eerst met andere clubs willen gaan praten, maar het lijntje naar ons toe open willen houden. Zo werkt het wat ons betreft niet, wij moeten ook verder. Daarom trekken wij het voorstel in.'

Fledderus heeft weinig begrip voor de opstelling van Balk. 'Er is hier jarenlang in hem geïnvesteerd en hij heeft dit seizoen volop kansen in het eerste elftal gekregen. Nu is het moment suprême daar, en kijkt hij of hij het ergens nog wat beter kan krijgen. Die houding vind ik behoorlijk teleurstellend, dat heb ik hem ook laten weten.'

Balk zou gevolgd worden door FC Utrecht en AZ. De jongeling kwam in negen van de veertien competitieduels tot nu toe in actie.

Padt
FC Groningen wil niet meewerken aan een tussentijds vertrek van Sergio Padt. De doelman is, zoals VI eerder deze week al meldde, rond met Ludogorets Razgrad over een transfervrije overgang in de zomer. De Bulgaren willen Padt graag deze winter al binnenhalen, maar de noorderlingen hebben een eerste bod afgewezen en zien de keeper het liefst de rest van het seizoen blijven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.