FC Groningen tikt Buijs op de vingers na 'beledigende' 1 april-grap

Reacties

FC Groningen vindt de grappig bedoelde woorden die trainer Danny Buijs maandag uitsprak niet zo geslaagd. De coach merkte tijdens zijn persconferentie op dat hij niet begrijpt waarom sommige supporters naar iedere training komen kijken. Dat was bedoeld als 1 april-grap.

FC Groningen tikt Buijs op de vingers na 'beledigende' 1 april-grap

'Ik vind het aardige mensen', gaf Buijs maandag aan. 'Ik sta ze regelmatig te woord en we hebben ze ook een presentatie gegeven. Maar op mijn beurt denk ik ook weleens, als je hier zeven dagen per week gaat staan: ga eens wat anders doen. Geniet van je leven. Dit is gewoon een ritueel geworden.'

Buijs gaf daarnaast ook aan dat hij het trainingscomplex eigenlijk dramatisch vindt om op te trainen en dat zijn spelers profijt zouden hebben van meer doeken rondom het veld. Met zijn grappig bedoelde woorden verraste hij directeur Hans Nijland volledig. Nijland zegt woensdag in het Dagblad van het Noorden dat het niet gepast was.

'Het heeft heel veel losgemaakt. Bij supporters, maar bijvoorbeeld ook bij de gemeente. Voor mij stond meteen vast dat wij hierover met Danny Buijs om tafel moesten, want dit kan gewoon niet', reageert de directeur.

'We hebben het over de wedstrijd tegen De Graafschap heen getild. Daarna zijn we in gesprek gegaan. Laat ik heel duidelijk zijn, de 1 april-grap heb ik niet begrepen. Wij vinden dat Danny de supporters heeft beledigd, maar ook de club, de medewerkers die dag en nacht klaar staan', vervolgt Nijland.

'En in dat rijtje hoort ook zeker de gemeente thuis, die met de realisatie van het stadion en het Topsport Zorgcentrum enorm de nek heeft uitgestoken in de afgelopen jaren. Het zijn paradepaardjes in de stad. Ik heb hierover gebeld met wethouder Van der Schaaf en hem uitgelegd hoe de vork in de steel zit en de uitspraken de wereld in zijn gekomen.'

Dat Buijs naderhand zijn excuses maakte, heeft het vuurtje alweer doen doven. De club heeft die excuses aanvaard en zet volgens Nijland nu een streep onder het hele verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.