FC Groningen tekent protest aan tegen veelbesproken rood Määttä

Reacties

FC Groningen tracht de schorsing van Isak Määttä ongedaan te maken. De club heeft bij de KNVB protest aangetekend tegen de rode kaart die hij zaterdag ontving tijdens het duel met Feyenoord.

FC Groningen tekent protest aan tegen veelbesproken rood Määttä
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
FC Groningen
FC Groningen

Arbiter Joey Kooij gaf Määttä voor rust geel vanwege tijdrekken. In de tweede helft volgde een tweede gele kaart nadat de vleugelspeler de bal tegen Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh aan had geschoten. De daaropvolgende rode kaart resulteerde bij FC Groningen in verbijstering. Trainer Dennis van der Ree zei na afloop zich bestolen te voelen door de beslissing van Kooij.

Aangezien Määttä’s rode kaart gegeven werd na twee gele kaarten is protest in principe niet mogelijk. FC Groningen gaat echter aan dat protocol voorbij vanwege de aard van de rode kaart. De club heeft schriftelijk protest aangetekend bij de KNVB.

Directeur Wouter Gudde licht toe waarom: 'We vinden dit een dusdanig merkwaardige beslissing dat we onze stem willen laten horen.' Arbiter Kooij wilde na het duel geen uitleg geven voor de camera, maar zei wel de tweede gele kaart getrokken te hebben vanwege 'onsportief gedrag.' Gudde: 'Maar in de regels omtrent onsportief gedrag staat niets over dat je de bal niet tegen een tegenstander aan mag schieten terwijl hij nog binnen de lijnen is en het spel niet onderbroken is door een fluitsignaal van de scheidsrechter.'

Gudde: 'Door deze onjuiste beslissing dreigen we nu twee keer gedupeerd te worden. De eerste keer omdat we tegen Feyenoord het duel moesten uitspelen met tien man, de tweede keer omdat we Isak zoals het nu staat niet mogen opstellen tegen AZ. Dat is in onze ogen compleet onredelijk.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.