FC Groningen spreekt vertrouwen uit in Slowaakse parel

Reacties

Tomas Suslov heeft een langlopend contract bij FC Groningen getekend. De Eredivisionist brak het contract van de achttienjarige Slowaak woensdagavond open, Suslov ligt nu tot medio 2025 vast.

FC Groningen spreekt vertrouwen uit in Slowaakse parel
© Pro Shots

De flankspeler kwam in 2018 over uit zijn geboorteland en doorliep sindsdien de laatste fase van de Groningse jeugdopleiding. Aan het begin van dit jaar werd Suslov bij de hoofdmacht gehaald, in februari debuteerde hij in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Inmiddels staat de linkspoot op drie duels in de Eredivisie, tegen PSV maakte hij de eerste treffer van FC Groningen in het nieuwe seizoen. Suslov beschikte nog over een contract tot medio 2022, maar FC Groningen meldt op de clubwebsite dat het vertrouwen in de jonge speler groot is. 'In de relatief korte periode dat Tomas nu in Groningen is, heeft hij een goede en snelle ontwikkeling doorgemaakt', aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

De beleidsbepaler van FC Groningen schermt met interesse uit binnen- en buitenland voor Suslov, maar met deze contractverlenging geeft de club een signaal af. 'Tomas is een speler die een speciaal oog heeft voor het spel, behendig is aan de bal en over scorend vermogen beschikt. Hij heeft temperament en als hij dit op een positieve manier in zijn spel legt, gaat hem dat ook nog veel extra’s brengen.'

De volgende kans op speelminuten voor Suslov is komende vrijdag al, als FC Groningen tegenover FC Twente staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.