FC Groningen speelt met komst Noors international in op vertrek Padt

Reacties

Per Kristian Bratveit is op weg naar FC Groningen. De doelman van Djurgardens wordt door de noorderlingen voor de rest van het seizoen gehuurd.

FC Groningen speelt met komst Noors international in op vertrek Padt
© Pro Shots

Bratveit arriveert vandaag (woensdag) al in Groningen en wordt daarna medisch gekeurd. Als alles zonder problemen verloopt tekent hij vervolgens een contract en voegt hij zich op 2 januari bij de eerste training.

Met de komst van Bratveit speelt FC Groningen in op de ontwikkelingen rond Sergio Padt. De dertigjarige doelman heeft een aflopend contract en is tot nu toe niet ingegaan op een aanbieding om deze verbintenis te verlengen. 'We zijn momenteel bezig een keeper binnen te halen, dat is redelijk dichtbij', zei technisch directeur Mark-Jan Fledderus eerder deze week al. 'Die keeper komt op huurbasis, met optie tot koop. Zodat we een oplossing hebben voor de lange termijn, indien hij goed presteert en Sergio inderdaad vertrekt. De positie van eerste doelman is in onze ogen dusdanig belangrijk dat we alvast voorsorteren.'

Die doelman is dus Bratveit. De Noorse keeper was eerder deze maand ook in beeld bij SC Heerenveen, dat in hem de back-up voor Erwin Mulder zag. De Friezen konden het echter niet eens worden met Djurgardens.

Bratveit staat sinds 2019 onder contract bij Djurgardens en kwam eerder uit voor Haugesund uit zijn vaderland Noorwegen. Hij maakte eerder dit jaar zijn debuut voor de Noorse nationale ploeg.

Spelersprofiel

P. Kristian Bråtveit


Geboortedatum:
15 februari 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Haugesund
Nationaliteit
Noorwegen
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Strømsgodset IF
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.