FC Groningen snoept FC Twente twee kostbare punten af en verlaat laatste plaats

Reacties

FC Twente heeft in Groningen genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Voor de thuisploeg bood een van de laatste handelingen van de vertrokken technisch directeur Mark-Jan Fledderus uitkomst.

FC Groningen snoept FC Twente twee kostbare punten af en verlaat laatste plaats
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 1
FC Twente
FC Twente

De onbesliste topper in De Kuip op zondag en het gelijkspel van AZ in Volendam een dag eerder bood FC Twente de kans zich nadrukkelijker te mengen in de titelstrijd. Een zege zou de Tukkers in punten naast PSV brengen en de achterstand op koploper Feyenoord tot vier punten terugbrengen.

De start in Euroborg paste perfect in dat scenario. Sem Steijn, die de voorkeur had gekregen boven Michel Vlap, schoof al in de vijfde minuut de bal in het Groningse doel. Het overstapje van Ricky van Wolfswinkel na de voorzet van Vaclav Cerny had de defensie van de thuisploeg op het verkeerde been gezet.

De snelle openingstreffer was de volgende tegenvaller voor FC Groningen, dat door een pijnlijke reeks van nederlagen het degradatiespook steeds nadrukkelijker in de ogen keek. De nood werd steeds hoger, waarbij deze week ook de architect van dit team werd geslachtofferd. Na de trainerswissel volgde nu het vertrek van technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Fledderus had voor zijn gedwongen afscheid nog wel gezorgd voor de komst van Elvis Manu. De oud-Feyenoorder, opgepikt bij Botev Plovdiv, bleek zondag een toegevoegde waarde voor FC Groningen. Het publiek in Euroborg omarmde de voor Groningen debuterende spits, die zich nog populairder had kunnen maken door een van de kansen te benutten.

Want daaraan schortte het lange tijd bij FC Groningen, en niet alleen bij Manu. FC Twente-doelman Lars Unnerstall leek een onneembaar obstakel voor de thuisploeg. Dat veranderde in de 69ste minuut, met Oliver Antman als de gevierde debutant. De Finse aanvaller, die is gehuurd van FC Nordsjaelland, knalde de bal bij zijn tweede balcontact via de onderkant van de lat achter de Duitse goalie.

FC Twente betaalde met de gelijkmaker de tol voor de nonchalance na de vroege openingstreffer, zoals het voor FC Groningen de beloning was voor alle inzet, arbeid en energie. Meer bleek er ondanks nog mooie kansen en een overwicht niet in te zitten voor de ploeg van Dennis van der Ree, die met het punt wel verlost is van de rode lantaarn. De Enschedese gasten profiteerden op hun beurt niet van het puntenverlies van de concurrentie.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
FC Groningen Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.