FC Groningen richt pijlen op KKD-revelatie en Zweeds international

Reacties

FC Groningen wil deze maand een aantal directe versterkingen begroeten. De club maakt onder meer jacht op KKD-revelatie Thomas van den Belt van PEC Zwolle.

FC Groningen richt pijlen op KKD-revelatie en Zweeds international
© Pro Shots

FC Groningen verkeert in een sportieve crisis die donderdag werd verdiept door een bekernederlaag tegen Spakenburg (2-3). Om het tij te keren kijken de noorderlingen naar de transfermarkt, waar deze maand meerdere vissen aan de haak geslagen moeten worden. Mede door de grote uitgaande transfer van Jørgen Strand Larsen op de Deadline Day van afgelopen zomer, hij ging voor elf miljoen euro naar Celta de Vigo, is er nog budget beschikbaar.

Een van de belangrijkste kandidaten is Van den Belt. De 21-jarige middenvelder beleeft een ijzersterk seizoen bij PEC Zwolle en was in achttien duels al acht keer trefzeker. FC Groningen heeft zijn serieuze interesse eerder deze week al kenbaar gemaakt in Zwolle, waar het contract van Van den Belt nog tot 2025 doorloopt. De concurrentie voor de middenvelder is echter fors, ook uit de hogere regionen van de Eredivisie is er belangstelling.

Voor versterking van het centrum van de verdediging richt FC Groningen zijn pijlen op Hjalmar Ekdal van Djurgardens IF. De 24-jarige Ekdal staat te boek als een van de betere verdedigers van de Zweedse competitie en is ook international van het land. Ook Championship-club Burnley is voor Ekdal in de markt.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.